Πατέρας Ζακ: “Μακάρι να ήταν ληστής και να τον έπιαναν, θα ήταν εδώ και ζωντανός…”

Πατέρας Ζακ: “Μακάρι να ήταν ληστής και να τον έπιαναν, θα ήταν εδώ και ζωντανός…”
Στιγμιότυπο από τη δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου INTIME NEWS

Ξεκίνησε η αποδεικτική διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου. Πρώτος καταθέτει ο πατέρας του.

Για έναν άνθρωπο με κοινωνική ζωή, χαρούμενο και με τη οικονομική στήριξη της οικογένειάς του, μίλησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ο πατέρας του Ζακ Κωστόπουλου, Ευθύμιος.

Ο πολιτικώς ενάγων αναφέρθηκε με οργή στην «απόκρυψη στοιχείων» και μίλησε για τις φορές που έλεγε στον γιο του ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τον κόσμο: «Μου χαμογελούσε, δίκιο έχεις μπαμπά και τώρα εγώ ψάχνω να βρω ένα άλλο δίκιο…».

Ο μάρτυρας επέρριψε ευθύνες στους αστυνομικούς και τόνισε: «Δεν ίδρωσε κανενός το αυτί. Για μένα είναι διπλά δολοφόνοι οι αστυνομικοί. Αποκρύψαν στοιχεία. Έκαναν έλεγχο στο τηλέφωνο του γιου μου και όχι στων κατηγορουμένων».

Με έντονο ύφος είπε: «Είδα το βίντεο, κάτω το είχαν το παιδί με αίματα και να τον κλωτσοπατάνε. Και πριν λίγους μήνες ένας σκότωσε ένα γατάκι και τώρα είναι μέσα και αυτοί είναι έξω! Πώς είναι δυνατόν! Συγγνώμη για την οργή μου αλλά έχω θυμό μέσα μου για αυτό που συνέβη! Δεν είναι πράγματα αυτά σε μια πολιτισμένη χώρα».

Πρ: Σας είχε πει ότι κάποιος τον απειλούσε;

Πατέρας: Δεν είχα πρόσφατο τηλεφώνημα εκείνες τις ημέρες. Δεν είχε κανένα πρόβλημα είχε τη στήριξή μας στο οικονομικό. Δεν ήταν περιθωριοποιημένο άτομο, δούλευε σε εφημερίδα, έπαιζε σε θέατρο είχε και ένα επίδομα. Δεν υπήρχε περίπτωση να τον αφήσω χωρίς χρήματα κι εγώ. Ήμουν δίπλα του και το ήξερε. Μια μέρα πριν φύγω, μου είπε να πάμε στα κλαρίνα και πήγαμε. Ήταν χαρούμενος, είχε διάθεση.

Όπως ανέφερε ο Ευθ. Κωστόπουλος, ο γιος του ούτε είχε δεχτεί επιθέσεις στον παρελθόν, ούτε είχε κανένα πρόβλημα υγείας. «Δεν ήταν βίαιος, κάθε άλλο. Όταν μας είπαν ο Ζαχαρίας πήγε και λήστεψε κανείς δεν το πίστεψε. Δήλωνε κατά της βίας και θα ήταν ο ίδιος βίαιος; Δεν στέκει αυτό. Μακάρι να ήταν ληστής και να τον έπιαναν. Θα ήταν εδώ και ζωντανός. Πολλά είναι τα γιατί και θα τα δείτε κι εσείς…».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα