Πάτρα: Εντολή να ανασυρθεί το τάμπλετ από τον τάφο της μικρής Τζωρτζίνας

Η 9χρονη Τζωρτζίνα
Η 9χρονη Τζωρτζίνα GLOMEX

Να εντοπιστεί το τάμπλετ που θάφτηκε μαζί με την 9χρονη Τζωρτζίνα ζητά η δικαστική λειτουργός στην υπόθεση της Πάτρας. Η ανακρίτρια έδωσε εντολή για την εκταφή του.

Εντολή για την εκταφή του τάμπλετ από τον τάφο της 9χρονης Τζωρτζίνας στην Πάτρα, έδωσε η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, που χειρίζεται την έρευνα.

Η δικαστική λειτουργός ζητά να εντοπιστεί η συσκευή που, μετά από επιθυμία της Ρούλας Πισπιρίγκου, θάφτηκε μαζί με την 9χρονη, αναζητώντας περαιτέρω στοιχεία.

ADVERTISING

Το τάμπλετ αναμένεται να διαβιβαστεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ασφάλειας προκειμένου να ερευνηθεί και να διαπιστωθεί αν μέσα σε αυτό υπάρχουν στοιχεία κρίσιμα για την εξέλιξη της έρευνας και την πλήρη διερεύνηση της δολοφονίας της μικρής Τζωρτζίνας που έχει σοκάρει το πανελλήνιο.

Η αποκάλυψη για το τάμπλετ

Το θέμα με το τάμπλετ έγινε γνωστό στην εκπομπή "Φως στο Τούνελ", κατά τη διάρκεια της οποίας μάρτυρας αποκάλυψε ότι η 33χρονη κατηγορούμενη μαζί με την Τζωρτζίνα, έθαψε και το tablet της. Το γεγονός επιβεβαιώθηκε και από τους υπεύθυνους του γραφείου τελετών.

Ενημερώθηκαν αμέσως οι Αρχές για έρευνα μήπως η "ταφή" του τάμπλετ δεν ήταν τυχαία και εκεί μέσα ίσως κρύβονται σοβαρά στοιχεία.

Συγκεκριμένα η Ρούλα Πισπιρίγκου, φαίνεται ότι ζήτησε να αφήσει τη συσκευή με την οποία όπως έλεγε, "έπαιζε συνεχώς όταν ζούσε η Τζωρτζίνα", μέσα στο μνήμα.

Άρση τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού απορρήτου

Στο μεταξύ, δεκτό έγινε το αίτημα της ανακρίτριας Σαλάππα για την άρση του τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού απορρήτου στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας.

Έτσι, οι αρχές θα «ανοίξουν» τα οκτώ κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν από το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα, προκειμένου να ερευνήσουν τόσο τις επικοινωνίες της, τηλεφωνικές και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και το ιστορικό πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Η ανακρίτρια είχε θέσει το ζήτημα στο Συμβούλιο Πλημμελειοδιξών το οποίο τελικά εξέδωσε θετική απόφαση.

Πλέον, αναμένονται να φύγουν οι πρώτες κλήσεις προς εμπλεκόμενους προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και αυτό το βήμα θα ολοκληρωθεί άμεσα, καθώς η Δικαιοσύνης επιθυμεί να κινηθεί με ταχύτητα στο παρόν στάδιο.

Η Πισπιρίγκου αναζητούσε "ουσίες που σκοτώνουν"

Υπενθυμίζεται πως μετά από άτυπη έρευνα που είχε γίνει από τις Αρχές τόσο στη Ρούλα Πισπιρίγκου, όσο και σε πρόσωπα του κοντινού της περιβάλλοντος, η 33χρονη έψαχνε στο διαδίκτυο ουσίες που μπορούν να επιφέρουν τον θάνατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως της 9χρονης κόρης της, έψαχνε στη Google "ουσίες που μπορούν να σκοτώσουν" με γοργές διαδικασίες και όσο το δυνατόν αφανείς. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, δεν είναι ακόμη σαφές το χρονικό διάστημα κατά το οποίο η μητέρα των τριών παιδιών έκανε αυτές τις αναζητήσεις.

Μέσα στις ουσίες που ανακάλυψε, ήταν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, και η κεταμίνη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θάνατος Τριών Κοριτσιών, Ρούλα Πισπιρίγκου, Πάτρα
SHARE:

24Media Network