Πάτρα: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Βελά Αιγιαλείας – Σε εξέλιξη αυτή στο Κυπαρίσσι

Πάτρα: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Βελά Αιγιαλείας – Σε εξέλιξη αυτή στο Κυπαρίσσι
Πυροσβεστική, φωτογραφία αρχείου eurokinissi

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στη Βελά Αιγιαλείας, στο σημείο ωστόσο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Μάχη με τις φλόγες στο Κυπαρίσσι από επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν σε δύο διαφορετικά πύρινα μέτωπα στην Αχαΐα που εκδηλώθηκαν από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε αγροτοδασικές εκτάσεις στις περιοχές Κυπαρίσσι του δήμου Ερυμάνθου και Βελά του δήμου Αιγιαλείας, αντίστοιχα.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση, στη θέση Βελά, του Δήμου Αιγιαλείας.

Πάντως, στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά και να αντιμετωπίσουν άμεσα ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Κυπαρίσσι, του Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας, ενώ συνεχίζουν να επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης.

Η πλέον επικίνδυνη φωτιά είναι στο Κυπαρίσσι Αχαΐας όπου λόγω και των ανέμων και της πευκόφυτης έκτασης του δάσους που καίγεται έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει άμεσα κάποιος οικισμός.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε από δέντρο που ξεριζώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων και έπεσε σε κολώνα της ΔΕΗ.

Μάλιστα, πήρε γρήγορα διαστάσεις, με το πύρινο μέτωπο να ξεπερνά τα 4 χιλιόμετρα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν συνολικά 68 πυροσβέστες με 12 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής και ένα καναντέρ για ρίψεις νερού από αέρος.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα