Πέραμα: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τον 20χρονο

Πέραμα: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τον 20χρονο
Δολοφονία 20χρονου στο Πέραμα Eurokinissi

Δύο διαμπερή τραύματα, σε θώρακα και κοιλιά, έφερε ο 20χρονος που σκοτώθηκε στο περιστατικό του Περάματος, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή.

Ο 20χρονος που σκοτώθηκε στο αιματηρό περιστατικό του Περάματος, από πυροβολισμούς αστυνομικών, μετά την καταδίωξη, έφερε δύο διαμπερή τραύματα στον θώρακα και την κοιλιά, σύμφωνα με την νεκροψία-νεκροτομή.

Ο ιατροδικαστής σημειώνει, πως ο θάνατος ήταν ακαριαίος και προκλήθηκε από το τραύμα στον θώρακα.

Τι εξετάζει η ΕΛΑΣ στην υπόθεση

Δύο εντελώς διαφορετικά ζητήματα έχουν εσφαλμένα αναλυθεί για την ίδια υπόθεση με την ίδια βαρύτητα όπως προκύπτει από όσα αποκαλυπτικά για την υπόθεση του Περάματος μεταφέρει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στο NEWS 24/7, που έχει άριστη γνώση για την έρευνα που εξελίσσεται.

Το ένα σημείο που αφορά το ποινικό σκέλος είναι το ζήτημα της ανθρωποκτονίας που τελέστηκε από τους αστυνομικούς και της κλοπής και απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και σε βάρος αστυνομικών που σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τελέστηκε από τον 20χρονο που έχασε την ζωή του και ξεκάθαρα οδηγό του οχήματος όπως προκύπτει από όλες τις έως τώρα καταθέσεις και τους συνεργούς του που κατηγορούνται με τις ίδιες κατηγορίες.

Το άλλο σκέλος της υπόθεσης που είναι το εάν υπήρξε απείθεια ή όχι είναι πειθαρχικό παράπτωμα και όχι ποινικό που να αφορά την δικογραφία που έχει σχηματιστεί και εξίσου τελεί υπό εσωτερική διερεύνηση. Το τελευταίο δεν αφορά την κατάληξη του περιστατικού. Την περίφημη εντολή παύσης της καταδίωξης, από ανώτατο αξιωματικό του κέντρου της Άμεσης Δράσης, δεν θα μπορούσαν σε καμία των περιπτώσεων υφιστάμενοι αστυνομικοί να αγνοήσουν γιατί γνωρίζουν τις συνέπειες, που όλοι όσοι αντιλαμβάνονται τους κανόνες ιεραρχίας σε ένα ένστολο σώμα μπορούν να κατανοήσουν.

Αυτό που εξετάζεται είναι αν όντως άκουσαν οι αστυνομικοί τι ζητήθηκε αν αυτό κατέληξε στους ασυρμάτους τους και αν το άκουσαν πάνω στις μηχανές τους με ταχύτητες άνω των 150 χλμ. ανά ώρα που είχαν αναπτυχθεί κατά την διάρκεια της καταδίωξης με πλήθος εξωτερικών θορύβων. Είναι ένα ζήτημα που θα χρειαστεί μεγάλη και ενδελεχή ανάλυση και έρευνα από τους αρμόδιους, αφορά το πειθαρχικό σκέλος της υπόθεσης και όχι το ποινικό. Μία τέτοια εντολή δίνεται άλλωστε από το κέντρο με σκοπό την προφύλαξη του προσωπικού και των αθώων πολιτών, ακόμα και κατά παράβλεψη της νομοθεσίας, αφού οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι εκ του νόμου να παρεμβαίνουν αν αντιληφθούν παράνομη πράξη και ….όχι να “ποιησουν την νήσσαν”.

Η καταδίωξη

Η καταδίωξη από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της Δυτικής Αττικής που ενεπλάκη έγινε την στιγμή που ο οδηγός είχε αναπτύξει ταχύτητες άνω των 150 χλμ. με συνεχείς και επικίνδυνους ελιγμούς και με συνεχή παραβίαση ερυθρών σηματοδοτών, μέχρι που έφτασαν από του Ρέντη στην οδό Ελπίδος στο Πέραμα όπου και τους έκλεισε τον δρόμο το λεωφορείο.

Οι καταδιωκόμενοι σε όλη αυτή την απόσταση και καθ’ όλη την διάρκεια δεν έδειξαν την παραμικρή πρόθεση να συμμορφωθούν, να σταματήσουν να ρισκάρουν οι ίδιοι και να θέτουν σε ρίσκο και την ασφάλεια άλλων αθώων πολιτών. Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες, οι Ομάδες ΔΙ.ΑΣ. είχαν λάβει μία πρόσθετη οδηγία τον τελευταίο καιρό, να έχουν τον νου τους σε αυτοκίνητα μάρκας Hyundai Accent, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν παρατηρηθεί πολλές ληστείες και διαρρήξεις κυρίως από Ρομά με χρήση τέτοιων αυτοκινήτων ως «επιχειρησιακά», τα οποία στη συνέχεια «ξεφορτώνονται» και τα καίνε κοντά στους καταυλισμούς τους.

Άρα εδώ δεν ήταν μόνο το ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εκλάπη, που από μόνο του είναι παράνομη πράξη που προφανώς διώκεται από το ποινικό σύστημα αυτής της χώρας, αρά και το που εν δυνάμει θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, σε σχέση πάντα με τα δεδομένα που έχουν οι Αρχές στην διάθεσή τους από τα γεγονότα του τελευταίου χρονικού διαστήματος στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και της Δυτικής Αττικής. Αυτά τα δεδομένα συν την επικίνδυνη οδήγηση, προκάλεσαν την καταδίωξη. Μάλιστα, ο δράστης πέρασε με μεγάλη ταχύτητα ακόμα και μέσα από πεζόδρομο στο Αιγάλεω.

Φτάνοντας στο καθαρά ποινικό σκέλος της υπόθεσης, αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που έχει πλήρη γνώση της έρευνας που εξελίσσεται και αξιωματικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. αναφέρουν τα εξής στο News 24/7:

“Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους ακινητοποιήσουν. Ο 20χρονος δεν συμμορφώθηκε, έκανε όπισθεν με ανθρωποκτόνο πρόθεση για την οποία και κατηγορείται όπως και οι συνεργοί του, με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Παρέσυρε 5 μηχανές και δύο από αυτές συνέχισε να τις παρασύρει παρότι οι αστυνομικοί είχαν αρχίσει να πυροβολούν στο αυτοκίνητο και δεν τον απέτρεψε ούτε αυτό”.

Αξιωματικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μας αναφέρει ως προς αυτό το χρονικό σημείο: “Αν δείτε το σχετικό βίντεο ακούγονται αρχικά πέντε πυροβολισμοί, στη συνέχεια μία σύντομη παύση κάποιων δευτερολέπτων και μετά η ομοβροντία. Αυτό συνέβη, καθώς ο δράστης συνέχιζε την όπισθεν και είχε δεχτεί το όχημα ήδη πέντε πυροβολισμούς. Εκείνος σταματάει, σταματούν και οι πυροβολισμοί, βάζει όμως “πρώτη” όπου παρέσυρε και άλλον αστυνομικό από μπροστά και τον εγκλώβισε και τότε ξεκίνησαν οι πολλοί πυροβολισμοί”.

“Όταν κινδύνευσε συνάδελφός τους που είχε μείνει πεσμένος με την μηχανή του τότε οι βολές στράφηκαν και προς το ύψος των καθήμενων στο όχημα. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν από 5 σφαίρες ο καθένας αρχικά στο αυτοκίνητο και μετά σε σώματα. Απόδειξη ότι δεν ήταν εκδικητικές οι βολές των αστυνομικών το γεγονός ότι δεν πυροβόλησε κανείς τον φυγά, παρότι έφυγε κυριολεκτικά από μπροστά τους. Πλέον τους ενδιέφερε να σωθούν οι ίδιοι και όχι η σύλληψη”, τονίζει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που έχει γνώση για την προανακριτική έρευνα. “Είχαν ξεκάθαρη ανθρωποκτόνα πρόθεση οι δράστες και οι αστυνομικοί βρέθηκαν σε άμυνα, αυτό το επιβεβαιώνουν και αυτόπτες μάρτυρες, πολίτες που ήταν στο σημείο”.

Το τελευταίο σκέλος λοιπόν είναι αυτό που ποινικά θα αξιολογηθεί από την Δικαιοσύνη και το σκέλος του αν άκουσαν, υπάκουσαν ή όχι οι αστυνομικοί τις οδηγίες από τον ασύρματο, αφορά το πειθαρχικό μέρος της έρευνας για το οποίο επίσης θα κριθούν τόσο εκείνοι όσο και οι αξιωματικοί που είχαν βάρδια στο κέντρο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version