Περιφέρεια Θεσσαλίας: Έργα 12,4 εκατ. ευρώ εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Έργα 12,4 εκατ. ευρώ εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Τα έργα αυτά αντιμετωπίζουν προβλήματα των θεσσαλικών νομών, στηρίζουν θέσεις εργασίας και διαχέουν χρήματα στην τοπική οικονομία, ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 12,4 εκατ. ευρώ εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Τα έργα αυτά εντάχθηκαν έπειτα από ενέργειες των υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι οποίες προέβησαν σε καταγραφή των προβλημάτων και προετοιμασία των απαραίτητων τεχνικών δελτίων.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε πως «σε μια δύσκολη συγκυρία το να εντάσεις και να δημοπρατείς έργα, που αντιμετωπίζουν προβλήματα, στηρίζουν θέσεις εργασίας και διαχέουν χρήματα στην τοπική οικονομία, είναι μεγάλη υπόθεση. Πρόκειται για έργα που αφορούν άρση καταπτώσεων, καθαρισμό ποταμών και χειμάρρων, για συντηρήσεις δρόμων και άλλα τεχνικά».

Επίσης ο κ. Αγοραστός επεσήμανε ότι «από την πλευρά της Περιφέρειας Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε η γρήγορη καταγραφή και από το υπουργείο η ένταξη» γι' αυτό το λόγο ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε για τη συνεργασία τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξη Χαρίτση, λέγοντας πως «τα έργα αυτά ήταν απαραίτητα».

Σημείωσε όμως, πως «οι πόροι αυτοί δεν επαρκούν για την πλήρη αντιμετώπιση όλων των απαιτούμενων έργων στη Θεσσαλία».

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι το συνολικό πόσο των επεμβάσεων που χρειάζεται να γίνουν σε όλη τη Θεσσαλία για αποκαταστάσεις ζημιών από πρόσφατες θεομηνίες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τεχνικών υπηρεσιών όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, φτάνει τα 25 εκατ. ευρώ.

Για τον λόγο αυτό έχει κατατεθεί ένα τεκμηριωμένο τεχνικό πρόγραμμα στο υπουργείο Ανάπτυξης και αναμένεται η έγκριση του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο καλός ο περιφερειάρχης στο ΕΣΠΑ φαίνεται

ΕΣΠΑ: Εγκρίθηκαν 2.444 επενδυτικά σχέδια πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

SHARE:

24Media Network