Περισσότερη αστυνόμευση ζητούν οι έμποροι μετά τις επιθέσεις στην Ερμού

ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ)
ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ) MOTIONTEAM

Με επιστολή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών σημειώνει ότι θεωρεί «μονόδρομο την άμεση και μόνιμη εξεύρεση λύσεων σε παρόμοια φαινόμενα βίας»

Επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, έστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, εξαιτίας των φαινομένων βίας στην οδό Ερμού «και δεδομένου ότι έχει εξαντληθεί πλέον η αντοχή του εμπορικού κόσμου», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ζητώντας άμεσες λύσεις.

Οι έμποροι ζητούν αύξηση των μέτρων αστυνόμευσης στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας, καθ' όλο το εικοσιτετράωρο, για εμπέδωση κλίματος ασφαλείας και πρόβλεψη διαδικασίας άμεσης αποζημίωσης των πληγέντων εμπόρων.

«Για άλλη μια φορά ο εμπορικός κόσμος βιώνει εικόνες καταστροφής στην καρδία της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Ερμού. Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας, αφ’ ενός δε λαμβάνεται κανένα μέτρο πρόληψης και καταστολής και αφ’ ετέρου δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την αποζημίωση των πληγέντων εμπόρων από τους βανδαλισμούς», σημειώνεται στην επιστολή.

Τονίζεται επίσης ότι «και αυτή την φορά η Ελληνική Αστυνομία δεν κατόρθωσε να συλλάβει ούτε έναν ένοχο».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητεί επίσης «αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα βίας να καταδικαστούν από όλους» και απευθύνει έκκληση:

«Να μην υπάρχει πλέον ανοχή από την πολιτεία σε αντίστοιχα φαινόμενα βίας».

«Για ένταση των μέτρων αστυνόμευσης στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας, καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, για εμπέδωση κλίματος ασφαλείας».

«Για πρόβλεψη διαδικασίας άμεσης αποζημίωσης των πληγέντων εμπόρων».

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, δεν θα επιδείξει την παραμικρή ανοχή σε αντίστοιχα θέματα και θεωρεί μονόδρομο την άμεση και μόνιμη εξεύρεση λύσεων, σε παρόμοια φαινόμενα βίας», τονίζεται επιπλέον στην επιστολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αντιεξουσιαστές τα έκαναν γυαλιά- καρφιά στην Ερμού- 'Θα ισοπεδώσουμε την πόλη'

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας: Η στιγμή που αντιεξουσιαστές τα "έσπασαν" στην Ερμού

ADVERTISING

SHARE: