Πέθανε ο πρόεδρος του ΒΕΘ Παναγιώτης Παπαδόπουλος

Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος ήταν πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και Β΄ αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

"Έφυγε" αιφνιδιαστικά το μεσημέρι του Σαββάτου από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 60 ετών

Απεβίωσε αιφνιδιαστικά το μεσημέρι του Σαββάτου από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 60 ετών, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και Β΄ αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Κατερίνη Πιερίας. Από το 1978 ασχολήθηκε με την εμπορία και επεξεργασία υαλοπινάκων. Ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία «PAP SAFETY GLASS ΑΒΕΕ» που βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων Βιοτεχνών Υαλοπινάκων Θεσσαλονίκης και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Επιχειρήσεων Εγκατεστημένων στη Βιομηχανική Περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Προεκλέχτηκε το 1997 στη διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ενώ τον Ιούνιο του 2006 εκλέχθηκε στο αξίωμα του Α΄ αντιπροέδρου. Το Δεκέμβριο του 2010 ανέλαβε τα ηνία του επιμελητηρίου από τη θέση του προέδρου. Στις εκλογές του 2011 εξελέγη πρόεδρος του ΒΕΘ και τον Απρίλιο του 2012 εξελέγη Α΄ αντιπρόεδρος στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων.

Από τον Αύγουστο του 2013 ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Δ.Ε.Θ. - HELEXPO.

Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το Δεκέμβριο του 2017 επανεξέλεγη με ποσοστό 66,58% πρόεδρος του ΒΕΘ και τον Φεβρουάριο του 2018 Β΄ αντιπρόεδρος στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 26 Μαρτίου, στις 16.00 τστην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Για το έργο και την πολυσχιδή δραστηριότητα του Παναγιώτη Παπαδόπουλου στο ΒΕΘ και την κοινωνία της Θεσσαλονίκης, η Διοικούσα Επιτροπή Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει σε ανακοίνωση ότι «θα είναι ισχυρή ανάμνηση και διαρκές πρότυπο για όσους ασχολούνται με τη δημόσια και οικονομική ζωή της πόλης μας».

Συλληπητήρια Αυγενάκη

Τα συλλυπητήρια του για την απώλεια του Π. Παπαδόπουλου, εξέφρασε ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης.

«Ο αναπάντεχος θάνατος του Παναγιώτη Παπαδόπουλου προκαλεί βαθιά θλίψη στον επιμελητηριακό και επιχειρηματικό κόσμο της Ελλάδας, καθώς και σε όλους όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε μαζι του», δήλωσε ο κ. Αυγενάκης και πρόσθεσε: «Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος υπήρξε σωστός οικογενειάρχης, επιτυχημένος επιχειρηματίας, ένας δραστήριος και οξυδερκής άνθρωπος, αγαπητός σε ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα. Ως μέλος της Νέας Δημοκρατίας προσέφερε πολλά στην παράταξη υπηρετώντας πιστά τις αρχές και τις αξίες του κόμματός μας. Εργαζόμενος πάντα για την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου, υπηρέτησε τον κλάδο του από τις θέσεις του συμβούλου, μετέπειτα του προέδρου του ΒΕΘ, αλλά και του αντιπροέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Θέσεις που κατείχε επί σειρά ετών, γνωρίζοντας μεγάλη αποδοχή και έχοντας κερδίσει την αμέριστη υποστήριξη του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλονίκης. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους».

Πηγή: 

ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θεσσαλονίκη
SHARE:

24Media Network