Πέτρος Τατσόπουλος: Αποσωληνώθηκε και παραμένει στην εντατική – Το ιατρικό ανακοινωθέν

Πέτρος Τατσόπουλος: Αποσωληνώθηκε και παραμένει στην εντατική – Το ιατρικό ανακοινωθέν
Πέτρος Τατσόπουλος Eurokinissi

Επιτυχημένη η επέμβαση για ανεύρυσμα αορτής. Χωρίς μηχανική υποστήριξη, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης.

Περίπου 20 ώρες μετά από την κρίσιμη καρδιοχειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη το απόγευμα της Τρίτης στο Ιππποκράτειο, ο Πέτρος Τατσόπουλος αποσωληνώθηκε και αναπνέει χωρίς τη βοήθεια μηχανικής υποστήριξης, εξέλιξη η οποία θεωρείται ενθαρρυντική από τους θεράποντες ιατρούς.

Η επέμβαση για το οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής του 59χρονου δημοσιογράφου, συγγραφέα και πρώην βουλευτή πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, ενώ το γεγονός πως πλέον ότι είναι αιμοδυναμικά σταθερός θεωρείται άλλο ένα σημαντικό στοιχείο για την πορεία της υγείας του. 

Το ιατρικό ανακοινωθέν:

“Ο ασθενής εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης, είναι αιμοδυναμικά σταθερός, έχει βγει από την μηχανική αναπνοή και βαίνει βελτιούμενος. Μετά την πάροδο του επομένου 24ώρου θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση”.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τατσόπουλος ενώ βρισκόταν στον αέρα της εκπομπής “Εκτός Γραμμής” στον Alpha, το πρωί της Τρίτης, ένιωσε οξύ πόνο στο στήθος, έντονη αδιαθεσία και είχε λιποθυμικό επεισόδιο. 

Εκείνη την ώρα έτυχε να βρίσκεται στο κτίριο ο γνωστός πλαστικός χειρουργός Γιάννης Λύρας, ο οποίος του έδωσε τις πρώτες βοήθειες και του έκανε ανάνηψη έως ότου φτάσει το ασθενοφόρο και διακομιστεί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα