Πιερία: Προθεσμία να απολογηθούν πήραν οι 11 “Θεματοφύλακες” – Τα “γυρνάνε” οι οπαδοί τους

Πιερία: Προθεσμία να απολογηθούν πήραν οι 11 “Θεματοφύλακες” – Τα “γυρνάνε” οι οπαδοί τους
olympusmera.gr

Την ερχόμενη Δευτέρα θα απολογηθούν στον ανακριτή οι 11 "Θεματοφύλακες", μετά την πρωτοφανή αρπαγή του διευθυντή του γυμνασίου Αιγινίου, στην Πιερία.

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι οι 11 συλληφθέντες, οι αυτοαποκαλούμενοι “Θεματοφύλακες του Συντάγματος”, που κατηγορούνται για το πρωτοφανές περιστατικό αρπαγής του διευθυντή του γυμνασίου Αιγινίου το πρωί της Παρασκευής (10/12).

Οι συλληφθέντες θα παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι τη Δευτέρα, οπότε θα απολογηθούν στον Ανακριτή Κατερίνης μετά την προθεσμία που ζήτησαν και πήραν.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή από κοινού, βία κατά υπαλλήλων, διατάραξη λειτουργίας Υπηρεσίας, παραβίαση μέτρων για πρόληψη ασθενειών, απειλή, συκοφαντική δυσφήμιση, απλή σωματική βλάβη και παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Εν όψει της μεταγωγής τους στα Δικαστήρια της Κατερίνης, συνέχισαν την προκλητική τους στάση, όταν στη συντριπτική τους πλειοψηφία αρνήθηκαν να υποβληθούν στον προβλεπόμενο έλεγχο για κορονοϊό και για αυτό το λόγο σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία.

Έξω από το δικαστήριο, έδωσαν το παρών υποστηρικτές των συλληφθέντων όπου, κατά την άφιξή τους στον ανακριτή, μια εξ αυτών, προχώρησε σε δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες.

Η ίδια ακούγεται να λέει ότι “οι γονείς του συγκεκριμένου σχολείου ζήτησαν τη βοήθεια των θεματοφυλάκων, γιατί αναγκάζουν τα παιδιά να κάνουν τεστ που είναι αντισυνταγματικό”.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι από τους 11 συλληφθέντες, μόνο οι 2 ανήκουν στους θεματοφύλακες κι αυτό γιατί οι… αγανακτισμένοι γονείς το ζήτησαν.

Επιμένουν στην άποψη ότι είναι αντισυνταγματικά αυτά στα οποία υποβάλλονται τα παιδιά, ενώ σε άλλο σημείο, αναφέρεται ότι μεταξύ των θεματοφυλάκων είναι και ένας αστυνομικός και η ίδια γυναίκα που έκανε τις παραπάνω δηλώσεις, λέει για εκείνον ότι ξέρει τους νόμους και πήγε να βοηθήσει τους γονείς.

Σε άλλο σημείο, μια ακόμα γυναίκα υποστηρίκτρια των θεματοφυλάκων, δήλωσε πως “όλοι αναρωτιούνται γιατί το έκαναν αυτό, ότι είναι φασίστες, αλλά κανείς δεν αναρωτήθηκε τι κρύβεται από πίσω, πόσο βίαιος ήταν ο διευθυντής και οι συνάδελφοί του”.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του NEWS 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα