Πιστοποιητικό νόσησης: Πώς θα εκδίδεται στο εξής – PCR ή rapid test ανάλογα με τον εμβολιασμό

Πιστοποιητικό νόσησης: Πώς θα εκδίδεται στο εξής – PCR ή rapid test ανάλογα με τον εμβολιασμό
Έλεγχος για πιστοποιητικό εμβολιασμού Eurokinissi

Αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο θα χορηγείται το πιστοποιητικό νόσησης. Ποια η προϋπόθεση έκδοσής του για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους πολίτες. Τι ισχύει με τις αναρρωτικές άδειες.

Με PCR ή rapid test θα εκδίδεται πλέον το πιστοποιητικό νόσησης, μετά από υπουργική απόφαση που διαφοροποιεί τον τρόπο χορήγησής του.

Όπως είπε ο Θάνος Πλεύρης κατά την ενημέρωση για το άνοιγμα των σχολείων με τη Νίκη Κεραμέως, “με ΚΥΑ που θα εκδοθεί άμεσα, όσοι είναι εμβολιασμένοι θα αρκεί να έχουν θετικό rapid test για να εκδίδεται το πιστοποιητικό νόσησης, ενώ όσοι είναι ανεμβολίαστοι θα πρέπει αυτό να το επιβεβαιώνουν με PCR”.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο θα δίνεται αναρρωτική άδεια σε περίπτωση νόσησης των εργαζομένων:

“Προκειμένου να δοθεί αναρρωτική άδεια από την εργασία αρκεί το θετικό rapid για όλους τους εργαζομένους και επομένως οι εργοδότες θα πρέπει να αποδέχονται το θετικό rapid για να δώσουν την αναρρωτική άδεια”.

Κορονοϊός: Στα 47 ευρώ από Πέμπτη τα PCR

Υπενθυμίζεται πως, νωρίτερα, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων τροποποίησε και γνωστοποίησε τα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης (πλαφόν) των μοριακών τεστ κορονοίού.

Όπως ανακοίνωσε, από την Πέμπτη 06/01 τα μοριακά τεστ θα κοστίζουν μέχρι 47 ευρώ.

Συγκεκριμένα το πλαφόν για το PCR τεστ διαμορφώνεται ως εξής:

  • Ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, το ποσό των τριάντα πέντε (35) ευρώ.
  • Ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, το ποσό των δώδεκα (12) ευρώ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα