Πλημμύρες και καταστροφές στη Θάσο: Απεγκλωβίστηκαν προσκυνητές από μοναστήρι

Πλημμύρες και καταστροφές στη Θάσο: Απεγκλωβίστηκαν προσκυνητές από μοναστήρι

Εφιαλτικές ώρες στο νησί- Ζημιές σε υποδομές και καλλιέργειες- Προβλήματα και στην υδροδότηση

Τεράστια προβλήματα προκάλεσε η σφοδρή βροχόπτωση της Δευτέρας και της Τρίτης στο νησί της Θάσου, αναγκάζοντας την διοίκηση του Δήμου να επιστρατεύσει όλο τον μηχανισμό της για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

Πολλοί δρόμοι του οδικού δικτύου αποκλείστηκαν από κατολισθήσεις ενώ τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στον Πρίνο και στο Καζαβήτι όπου πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα.

Στο μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα στο Καζαβήτι μετά από υπερχείλιση ρέματος, εγκλωβίστηκαν περίπου εξήντα πιστοί που βρίσκονταν εκεί για αγρυπνία και απεγκλωβίστηκαν από τα συνεργεία του δήμου Θάσου.

Οι πλημμύρες έπληξαν πολλά μελίσσια και καλλιέργειες. Μετά από μεγάλες προσπάθειες του Δήμου Θάσου έχει αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία στο νησί, όπως το διαβεβαίωσε με δηλώσεις του στην ΕΡΤ Καβάλας ο δήμαρχος κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ.

Από τη δική του μεριά, ο π. Δημήτριος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, ανέφερε πως οι άνθρωποι της Μονής προσπαθούσαν εναγωνίως να επικοινωνήσουν με τη δημοτική αρχή, ενώ όπως τόνισε, θα χρειαστεί μία ολόκληρη ημέρα για να ανοίξει ο δρόμος μετά τις πλημμύρες. “Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πανικό και τέτοιο κακό μέχρι σήμερα. Κλειστήκαμε μέσα στην εκκλησία και περιμέναμε τη βοήθεια”, ανέφερε ο πατέρας Δημήτριος στον ΣΚΑΙ.

Χθες, η Σαμοθράκη κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς η θεομηνία προκάλεσε πολύ μεγάλα προβλήματα σε δημόσια κτήρια, με κυριότερα στο Κέντρο Υγείας και το Δημαρχείο, αλλά και στο δίκτυο ύδρευσης. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και σήμερα, με απόφαση του δημάρχου Θ. Βίτσα.

Ειδικά για το Κέντρο Υγείας που πλημμύρισε στη λάσπη, έχει γίνει αποστολή φαρμάκων και υγειονομικού υλικού από το Νοσοκομείο Ξάνθης και άλλες δομές της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ενώ σήμερα θα μεταβεί στο νησί τεχνικό κλιμάκιο της 4ης ΥΠΕ, προκειμένου να γίνει εκτίμηση των τεχνικών ζητημάτων και να τεθεί σε λειτουργία ξανά το Κέντρο Υγείας.

Επί ποδός τα συνεργεία και για την αποκατάσταση της υδροδότησης ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης του οδικού και αγροτικού δικτύου από τα φερτά υλικά. Προτεραιότητα έχει δοθεί ωστόσο στην αντιμετώπιση των ζημιών σε δυο σημεία του οδικού δικτύου που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες ζημίες, αποκόπτοντας το βόρειο από το νότιο τμήμα του.

Σημειώνεται πως και σήμερα το σκηνικό θα παραμείνει βροχερό σε σχεδόν όλη τη χώρα, με τα φαινόμενα ωστόσο να είναι κάπως εξασθενημένα.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα