Εισβολή της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο υπουργείο Οικονομικών - Ζητούν συνάντηση με τον Τσακαλώτο

Εισβολή της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο υπουργείο Οικονομικών - Ζητούν συνάντηση με τον Τσακαλώτο

Με απορριμματοφόρο στο υπουργείο Οικονομικών εργαζόμενοι στους Δήμους, που πραγματοποιούν 24ωρη απεργία. Δήλωσαν ότι δεν αποχωρούν, αν δεν συναντηθούν με τον υπουργό.

Στο Υπουργείο Οικονομικών εισέβαλαν εργαζόμενοι στους Δήμους, που πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της  εικοσιτετράωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρυχθεί για όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σήμερα, Πέμπτη.

Ενώ, σύμφωνα με την ΠΟΕ ΟΤΑ, είχε προγραμματιστεί συνάντηση της εκτελεστικής επιτροπής με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών στο κτίριο της οδού Νίκης, εμφανίστηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες είχαν παραταχθεί στο σημείο. Τότε ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ ζήτησε να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ εντός δεκαλέπτου, κάτι που δεν έγινε.

Στη συνέχεια, αιφνιδιαστικά οι εργαζόμενοι στους Δήμους αποχώρησαν και κινήθηκαν στο κτίριο του υπουργείου που βρίσκεται επί της οδού Καραγιώργη Σερβίας, όπου εισέβαλαν και ανέβηκαν στον τέταρτο όροφο φωνάζοντας συνθήματα. Μαλιστα κρέμασαν πανό στο μπαλκόνι και όπως δήλωσαν, δεν πρόκειται να αποχωρήσουν αν δεν πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας έφτασε στο υπουργείο προκειμένου να συναντηθεί με την εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ η οποία βρίσκεται πάνω από μια ώρα στο γραφείο του, έχοντας μάλιστα απλώσει πανό στο μπαλκόνι.

Εισβολή της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο υπουργείο Οικονομικών - Ζητούν συνάντηση με τον Τσακαλώτο

Οι διαδηλωτές έχουν φέρει μαζί τους ένα από τα απορριμματοφόρα του Δήμου, ενώ κρατούν πανό και φωνάζουν συνθήματα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) προχωρά στη διαμαρτυρία για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, με αιχμή την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Εισβολή της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο υπουργείο Οικονομικών - Ζητούν συνάντηση με τον Τσακαλώτο

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «κύριο ζήτημα για τον κλάδο αποτελεί η εξέλιξη που ουσιαστικά θα αφήσει χωρίς καταβολή του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας για τον μήνα Μάρτιο χιλιάδες εργαζόμενους στην καθαριότητα και τα τεχνικά συνεργεία των Δήμων». Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, αυτό ουσιαστικά αποτελεί «το προμήνυμα για την περικοπή του και την απένταξη ειδικοτήτων από το δικαίωμα χορήγησης του επιδόματος, αφού οι εντολές των θεσμών θέλουν τουλάχιστον κατά 32% περικοπή της συγκεκριμένης δαπάνης».

Εισβολή της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο υπουργείο Οικονομικών - Ζητούν συνάντηση με τον Τσακαλώτο

Η συνδικαλιστική οργάνωση των υπαλλήλων στους ΟΤΑ ζητεί ακόμα την επαναφορά του προληπτικού ελέγχου των δαπανών των δήμων από το Ελεγκτικό Συνέδριο (καταργήθηκε με τον «Κλεισθένη») και την απαλλαγή των εργαζομένων των Οικονομικών Υπηρεσιών από κάθε πειθαρχική ή ποινική ευθύνη σχετική με την οικονομική διαχείριση, και την εφαρμογή της μόνο σε περιπτώσεις που αποδεικνύεται βαριά αμέλεια ή δόλος.

Στα αιτήματα περιλαμβάνεται, επίσης, και η υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς «συνεχίζεται με ένταση η "χιονοστιβάδα" ιδιωτικοποιήσεων δημοτικών υπηρεσιών σε μια σειρά από μικρούς αλλά και μεγάλους δήμους σε όλη τη χώρα», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Στη διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Οικονομικών, συμμετέχει και το συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, η παράταξη που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ, ενώ σχετική ανακοίνωση στήριξης εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Απεργία
SHARE:

24Media Network