ΠΟΕΔΗΝ: Σοβαρές καταγγελίες για “βόλτα θανάτου” της 52χρονης στην Ηλεία

ΠΟΕΔΗΝ: Σοβαρές καταγγελίες για “βόλτα θανάτου” της 52χρονης στην Ηλεία
Σοβαρές καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ Glomex

Η 52χρονη καθηγήτρια άφησε την τελευταία της πνοή κατά τη διάρκεια της μεταφορά της από την Αρχαία Ολυμπία στα Ιωάννινα. Ενώ κατέρρευσε το μεσημέρι, αντιμετωπίστηκε χειρουργικά 7 ώρες μετά. Κακή διαχείριση του περιστατικού καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Η 52χρονη καθηγήτρια συμμετείχε στο 28ο Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας στην Αρχαία Ολυμπία, όταν κατέρρευσε κατά τη διάρκεια περιπάτου στο κέντρο της Ολυμπίας, το μεσημέρι του Σαββάτου. 

Διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου έδειξε να συνέρχεται. Οι γιατροί διέγνωσαν στην 52χρονη σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα και αμέσως έκριναν ότι ήταν απαραίτητο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο που διαθέτει καρδιοχειρουργική μονάδα. 

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης αποφασίστηκε από τους γιατρούς να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, καθώς ήταν το μόνο στην περιοχή που μπορούσε να αντιμετωπίσει την κατάστασή της. 

Η καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, άφησε την τελευταία της πνοή κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της στα Ιωάννινα, καθώς κανένα από τα τρία νοσοκομεία της περιφέρειας στα οποία διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση δεν μπορούσε να αναλάβει το σοβαρότατο χειρουργείο της.

Ο Μιχάλης Γιαννακός, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, μεταφέρει τα λάθη και τα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν μετά το τραγικό περιστατικό:

“Έγινε πολύ κακή διαχείριση στο περιστατικό, το οποίο ήταν πάρα πολύ σοβαρό αφού διαγνώσθηκε με διαχωριστικό ανεύρυσμα, όμοια περίπτωση με του κύριου Τατσόπουλου. Η γυναίκα κατέρρευσε στις 2:30 το μεσημέρι στην Αρχαία Ολυμπία και τελικά πέθανε μετά από 7 ώρες στο νοσοκομείο της Άρτας, που ο προορισμός της δεν ήταν για εκεί, καθώς δεν υπήρχε καρδιοχειρουργική κλινική, αλλά τα Γιάννενα. Δηλαδή, θα αντιμετωπιζόταν χειρουργικά 7 ώρες μετά, ενώ έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα. Θυμηθείτε τι είπε ο γιατρός που χειρούργησε τον Τατσόπουλο, ότι αναγκάστηκε να τον χειρουργήσει πριν τον πιάσει η νάρκωση, γιατί ήταν πολύ έκτακτο το περιστατικό. 

Εκεί στην Άρτα, μου είπαν οι γιατροί με τους οποίους μίλησα, ότι πήγε ο σύζυγός της μισή ώρα μετά και τους είπε ότι ο ίδιος ζήτησε να γίνει αεροδιακομιδή. Γίνονται αεροδιακομιδές από τον Άραξο. Και προξενεί μεγάλη εντύπωση, γιατί επιλέχθηκε να πάει στα Γιάννενα που είναι πιο μακριά και όχι στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουρχικό Κέντρο που είναι πιο κοντά, είναι εξειδικευμένο και εφημερεύει σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, όταν έχεις ένα τόσο σοβαρό περιστατικό, δεν επιλέγεις να διακομισθεί με μια ειδικευόμενη, πρέπει να υπάρχει αναισθησιολόγος, γιατί μπορεί να χρειαστεί διασωλήνωση. Θα πρέπει να μας πουν γιατί για τρεις ώρες η γυναίκα αυτή ήταν στο Νοσοκομείο του Πύργου, το οποίο γνωρίζουμε ότι έχει πάρα πολλά προβλήματα.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα