Ποια τα νέα τμήματα από τη συγχώνευση του Ιονίου Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Ποια τα νέα τμήματα από τη συγχώνευση του Ιονίου Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Νέα τμήματα προκύπτουν από τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Ιονίων Νήσων με τα ΤΕΙ της περιοχής. Τι προτείνει η 7μελής Επιτροπή του υπουργείου και ποια τα σημεία διαφωνίας. Στην Κέρκυρα ο υπουργός Παιδείας

Της Μίκας Κοντορούση

Στην Κέρκυρα βρίσκεται ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, στο πλαίσιο του διήμερου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Ιονίων Νήσων, ενώ στις 14.00 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σε αίθουσα του Ionian Park Hotel.

Την ίδια στιγμή, κι ενώ ο υπουργός βρίσκεται ήδη στο νησί, δόθηκε στη δημοσιότητα η πρόταση της επταμελούς Επιτροπής του υπουργείου Παιδείας για τη συγχώνευση του Ιονίου Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, καθώς και η επιστολή που απέστειλε ο Κ. Γαβρόγλου προς τις Πρυτανικές Αρχές των δύο Ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με το esos.gr η Επιτροπή προτείνει:

Α. Την ίδρυση τέταρτης Σχολής του Ιονίου Πανεπιστημίου με δύο τμήματα:

1. Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, με έδρα το Αργοστόλι.

2. Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος, με έδρα τη Ζάκυνθο.

Β. Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας με ενσωμάτωση μέρους του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Λευκάδας με έδρα το Αργοστόλι, και ένταξή του στην Σχολή Επιστήμης της Πληροφορίας και Πληροφορικής.

Γ. Ίδρυση τμήματος Τουρισμού και Δημιουργικής Οικονομίας  στην Κέρκυρα με συγχώνευση-απορρόφηση μέρους του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Λευκάδας και με διάθεση νέων 5 θέσεων μελών ΔΕΠ και ένταξή του στη Σχολή Επιστήμης της Πληροφορίας και Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου (έναρξη λειτουργίας το ακαδημαϊκό έτος 2018-19).

Δ. Δημιουργία Ερευνητικού Κέντρου Επιστημών, Βιοτεχνολογίας Τροφίμων  και Περιβάλλοντος με έδρα τη Ζάκυνθο και τρεις θεματικούς άξονες.

Ε. Ενσωμάτωση του τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων με έδρα το Ληξούρι, στη Σχολή Μουσικής και Οπτικοακουστικών Σπουδών  του Ιονίου Πανεπιστημίου, με έδρα την Κέρκυρα.

Ζ. Ενσωμάτωση της Κατεύθυνσης Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του τμήματος Τεχνολόγων Περιβάλλοντος στο αντίστοιχο τμήμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Η. Να μη συμπεριληφθούν στο Μηχανογραφικό του 2018 τα τμήματα/Κατευθύνσεις που πρόκειται να ενσωματωθούν/μεταφερθούν σε άλλο τμήμα/Πανεπιστήμιο.

Θ. Ενσωμάτωση του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής, με έδρα την Άρτο στη Σχολή Μουσικής και Οπτικοακουστικών Σπουδών του Ιονίου πανεπιστημίου, με έδρα την Κέρκυρα.

Το «αγκάθι» στη συμφωνία

Ο αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Αθανάσιος Καλαφάτης, ως μέλος της επταμελούς Επιτροπής , εξέφρασε νωρίς αντιρρήσεις και απέστειλε προς την Επιτροπή και τον υπουργό Παιδείας δική του συνολκή πρόταση στην οποία τονίζεται η ανάγκη δημιουργίας στη Λευκάδα ενός νέου εξ’ υπαρχής τμήματος, εκείνου της Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φοιτητές εισέβαλαν σε εκδήλωση της Φιλοσοφικής. Αποχώρησε ο Φορτσάκης- Δεν παρέστη ο Γαβρόγλου

Αλλάζει ο χάρτης των Πανεπιστημίων

SHARE:

24Media Network