Ποινικός Κώδικας: Διευκρινήσεις για τις αλλαγές που φέρνει το σχέδιο

Ποινικός Κώδικας: Διευκρινήσεις για τις αλλαγές που φέρνει το σχέδιο
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχ. Καλογήρου Eurokinissi

Το υπουργείο Δικαιοσύνης επισημαίνει ότι οι αντιρρήσεις που έχουν προκύψει για συγκεκριμένες διατάξεις θα ληφθούν υπόψη από τις αρμόδιες νομοπαρασκευαστικές επιτροπές.

Διευκρινήσεις ως προς συγκεκριμένες αλλαγές που περιλαμβάνονται στο σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, δίνει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Κύκλοι του υπουργείου επισημαίνουν πως η διαδικασία είναι σε πρωταρχικό στάδιο, ενώ οι αντιρρήσεις σε συγκεκριμένα ζητήματα έχουν ήδη γίνει γνωστές στις αρμόδιες νομοπαρασκευαστικές επιτροπές προκειμένου να ληφθούν υπόψη.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως τα σχέδια του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας συνιστούν πορίσματα των ειδικών Νομοπαρασκευαστικών Επιτροπών και βρίσκονται στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης. «Ειδικότερα θέματα, όπως η περαιτέρω ενίσχυση των αντιρατσιστικών προβλέψεων, οι προτεινόμενες διατάξεις για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, η μετατροπή ορισμένων αδικημάτων σε πλημμέλημα καθώς και η οριοθέτηση της έννοιας του βιασμού έχουν καταγραφεί από το Υπουργείο και έχουν ήδη τεθεί υπόψη των Νομοπαρασκευαστικών Επιτροπών» τονίζουν.

Υπενθυμίζεται ότι και το News247 εχει αναφερθεί σε συγκεκριμένες σημαντικές αλλαγές που έχουν αποτυπωθεί στο σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα. Πάντως, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχ. Καλογήρου, κατά την παρουσίαση των δύο σχεδίων (Ποινικού Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας) έκανε έκκληση να μην μετατραπεί η δημόσια διαβούλευση σε πολιτικό παιχνίδι και να αποφευχθεί ο «ποινικός λαϊκισμός».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα