Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια

Πυρκαγιά σε δασική έκταση, Αρχείο
Πυρκαγιά σε δασική έκταση, Αρχείο EUROKINISSI

Σε επιφυλακή οι Περιφέρειες Αττικής και Στερεάς Ελλάδας σήμερα με τον κίνδυνο πυρκαγιάς να είναι πολύ υψηλός. Τι πρέπει να αποφεύγουμε - Μπαράζ πυρκαγιών την Κυριακή.

Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια προειδοποιεί και για σήμερα Δευτέρα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστώντας την προσοχή στους πολίτες και βάζοντας όλο τον κρατικό μηχανισμό σε κατάσταση ετοιμότητας.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

ADVERTISING

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Έκκληση για αποφυγή εργασιών που προκαλούν σπινθήρες από την Πυροσβεστική

Την Κυριακή η Πυροσβεστική Υπηρεσία αντιμετώπισε φωτιές σε Μέγαρα, Μαρκόπουλο, Ιωάννινα, Λέσβο ενώ διάσπαρτες μικροεστίες συνέχισαν να καίνε στον Κιθαιρώνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά, Πυροσβεστική
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φωτιές στην Αγία Τριάδα Μεγάρων και στο Μαρκόπουλο - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στον Κιθαιρώνα

SHARE:

24Media Network