Πολυτεχνείο: Η μαζικότερη πορεία των τελευταίων ετών

Πολυτεχνείο: Η μαζικότερη πορεία των τελευταίων ετών
Μαζική συμμετοχή στην πορεία για την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου Nick Paleologos / SOOC

Σε πάνω από 40.000 υπολογίζεται ο αριθμός των συμμετεχόντων στην πορεία για την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην Αθήνα. Μαζική συμμετοχή με μικρές εντάσεις.

Μία από τις μαζικότερες πορείες για την Επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (17/11), με χιλιάδες κόσμου να συγκεντρώνονται στο κέντρο της Αθήνας, για να τιμήσουν το διαχρονικό μήνυμα υπεράσπισης της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Πορεία για την 49η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Πορεία για την 49η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Μαζική συμμετοχή στην πορεία για την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Οι συμμετέχοντες στη σημερινή πορεία ξεπέρασε τις 40.000, ενώ συνολικά πραγματοποιήθηκαν 19 προληπτικές προσαγωγές (πριν από τις πορείες).

Οι πύλες του ιστορικού κτιρίου στην οδό Πατησίων, όπου χιλιάδες πολίτες συνέρρευσαν για να αποτίσουν φόρο τιμής στους νεκρούς, έκλεισαν στις 13:00, για την καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης κεκλεισμένων των θυρών, κατά την οποία έγινε η ανάκρουση του ύμνου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αφού προηγήθηκε το προσκλητήριο των νεκρών.

Μαζική συμμετοχή στην πορεία για την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου Nick Paleologos / SOOC

Χιλιάδες κόσμου στην πορεία για το Πολυτεχνείο Eurokinissi

INTIME NEWS

INTIME NEWS

Φοιτητικοί σύλλογοι με σύνθημα “οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν στα μουσεία, εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία”, φορείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, το ΜέΡΑ 25, κόμματα κι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, εργατικά σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος και ξεκίνησαν την πορεία, κατευθυνόμενοι προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Στην κεφαλή της πορείας προπορευόταν η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, η οποία μεταφέρεται κάθε χρόνο από τα χέρια μελών της ΠΑΣΠ, για να καταλήξει στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Η σημαία στην πορεία για την 49η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISS

Η σημαία στην πορεία για την 49η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISS

Επεισόδιο μεταξύ ΜΑΤ και ΠΑΣΠ

Μικρή έντασ μεταξύ των δυνάμεων των ΜΑΤ και φοιτητών της ΠΑΣΠ με αντεγκλήσεις και σπρωξίματα σημειώθηκε έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία όταν έφτασε το μπλοκ των φοιτητών με την ιστορική σημαία.

Οι φοιτητές φώναζαν το σύνθημα “ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά”.

Ακολούθησε η πορεία του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 κρατώντας πανό με σύνθημα “Αντίσταση για πάντα στο φασισμό”.

Στη συνέχεια, το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ και φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν πορεία με κατεύθυνση την αμερικάνικη πρεσβεία.

ΣΦΕΑ, Πορεία για την 49η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ/EUROKINISSI

Το “παρών” των πολιτικών αρχηγών

Τσίπρας – ΣΥΡΙΖΑ: “Όσοι υπονομεύουν τη Δημοκρατία, διαπράττουν τεράστιο λάθος”

Στην πορεία για την 49η Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου έδωσε το “παρών” ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην πορεία στο Πολυτεχνείο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφτασε περίπου στις 17.00 στα Χαυτεία στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, δηλώνοντας, μεταξύ άλλων: Όσοι υπονομεύουν την Δημοκρατία διαπράττουν τεράστιο λάθος, το οποίο θα διαπιστώσουν σύντομα μέσα από τους αγώνες του λαού”.

Σημειώνεται πως η συμμετοχή στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν μαζική.

Το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην πορεία για το Πολυτεχνείο

Κουτσούμπας – ΚΚΕ: “Επίκαιρα, διαχρονικά και ζωντανά τα μηνύματα της εξέγερσης”

Είναι επίκαιρα, διαχρονικά και ζωντανά τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τόνισε σε δήλωση ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας λίγο πριν την μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Βαρουφάκης – ΜέΡΑ25: “Τιμούμε το μέλλον της νεολαίας μας”

Στην πορεία για την 49η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου συμμετείχε και ο Γιάνης Βαρουφάκης, με το μπλοκ του ΜέΡΑ25.

“Τιμούμε το Πολυτεχνείο γιατί τιμούμε το μέλλον της νεολαίας μας”, δήλωσε, τονίζοντας πως το σύνθημα “Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία” είναι τόσο επίκαιρο σήμερα.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης στην πορεία στο Πολυτεχνείο ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ/EUROKINISSI

Ένταση στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Ένταση σημειώθηκε λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα στην συμβολή των οδών Παπαρηγοπούλου και Παλαιών Πατρών Γερμανού στην Πλατεία Κλαυθμώνος, όπου ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ εναντίον “κλούβας” προσαγωγών της Αστυνομίας.

Οι μολότοφ κατέληξαν στο οδόστρωμα και το όχημα πρόλαβε ο οδηγός να το απομακρύνει, ενώ εντός του βρίσκονταν και αστυνομικοί. Οι κουκουλοφόροι απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις και υποχώρησαν εντός του μπλοκ του αντιεξουσιαστών που βρίσκεται πιο πίσω.

Ρίψη μολότοφ στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου και στη Θεσσαλονίκη, στην πορεία για την 49η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών, περίπου 13.000-14.000 συμμετείχαν στην πορεία, ενώ πραγματοποιήθηκαν συνολικά 15 προσαγωγές.

Ρίψεις μολότοφ πριν την έναρξη της πορείας για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη thesstoday.gr

Νωρίτερα, επίθεση με αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ έκανε μια ομάδα έξι περίπου ατόμων προς τις αστυνομικές δυνάμεις μπροστά από την Οδοντιατρική Σχολή του ΑΠΘ και με τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση δακρυγόνων.

Από τις ρίψεις μολότοφ, πήρε φωτιά μια υπηρεσιακή μηχανή στην οδό Αγίου Δημητρίου. Στο σημείο έσπευσε άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την κατάσβεση της φωτιάς.

Ρίψεις μολότοφ πριν την έναρξη της πορείας για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη thesstoday.gr

Παράλληλα, βόμβες μολότοφ πετούσαν εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και ειδικότερα, στον χώρο της βιβλιοθήκης του ΑΠΘ.

Επεισόδια μετά την λήξη της πορείας στην Πάτρα

Ομάδα κουκουλοφόρων κατά την λήξη της πορείας στην Πάτρα, επιτέθηκε με αρκετές βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων επί της οδού Κορίνθου πριν το “Παράρτημα”, όπου μία από αυτές κατέληξε και σε πολυκατοικία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν και οι κουκουλοφόροι διασπάστηκαν σε δύο ομάδες, μία που διαλύθηκε στα γύρω στενά και μία ομάδα με περίπου 150 άτομα που έχει εισέλθει στο Παράρτημα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα