Πολυτεχνείο: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις μνήμης

Πολυτεχνείο: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις μνήμης
Πολυτεχνείο: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις μνήμης NEWS 24/7 - Μάνος Φραγκιουδάκης

Ξεκίνησαν από σήμερα το πρωί οι τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης για την 48η επέτειο από την εξέγερση της 17ης Νοεμβρίου.

Από το πρωί της Δευτέρας (15/11) φοιτητές βρίσκονται έξω από το κτίριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ενόψει της συμπλήρωσης 48 χρόνων από την εξέγερση της 17ης Νοέμβρη του 1973.

Λίγο πριν τις 09:00 μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών έφτασαν στο χώρο του ΕΜΠ με συνθήματα και στη συνέχεια όπως συνηθίζεται έγραψαν με μπογιές στην πύλη του κτιρίου τα συνθήματα «Έξω αι ΗΠΑ» και «Έξω το ΝΑΤΟ» όπως ήταν γραμμένα τη νύχτα της ιστορικής 17ης Νοέμβρη.

Πολυτεχνείο: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις μνήμης NEWS 24/7 - Μάνος Φραγκιουδάκης

Η προσέλευση στο Πολυτεχνείο, θα γίνεται κανονικά το τριήμερο μέχρι την 17η Νοέμβρη και το ίδρυμα θα μείνει ανοιχτό κατά τον εορτασμό, ενώ θα συστήνεται σε όλους να διατηρούν αποστάσεις, να φορούν μάσκες και να λαμβάνουν μέτρα προστασίας. Σήμερα και αύριο οι πύλες θα ανοίγουν για όσους θέλουν να αφήσουν λουλούδια στο μνημείο στις 09:00 και θα κλείνουν στις 21:00. Την Τετάρτη η σταδιακή εκκένωση του χώρου θα ξεκινήσει στις 13:00 και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση στο μνημείο στις 14:00, πριν ξεκινήσει η καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Σε σύσκεψη που έγινε την περασμένη εβδομάδα μεταξύ των πρυτάνεων και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο τελευταίος απηύθυνε έκκληση για αποφυγή εντάσεων και κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις, τους φοιτητές και τους πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν, να τιμήσουν την επέτειο με ειρηνικό τρόπο «για να πρυτανεύσουν τα μηνύματα που ήθελαν να περάσουν όσοι αγωνίστηκαν».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα