Πονοκέφαλος στην ΕΛΑΣ για τον αξιωματικό που εμπόδισε σύλληψη κουκουλοφόρου

Πονοκέφαλος στην ΕΛΑΣ για τον αξιωματικό που εμπόδισε σύλληψη κουκουλοφόρου
Επεισόδια στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις Eurokinissi

Το περιστατικό φέρεται να συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης, όταν τη στιγμή που αστυνομικός προσπάθησε να συλλάβει κουκουλοφόρο, τον απέτρεψε και τον απώθησε βίαια συνδικαλιστής αξιωματικός που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με έναν ακόμη αστυνομικό που βρίσκονταν στο κέντρο ως διαδηλωτές.

Πονοκέφαλο έχουν προκαλέσει στην ΕΛ.ΑΣ. οι καταγγελίες των Ειδικών Φρουρών μέσω του Σωματείου τους (ΣΕΦΕΑΑ) για περιστατικό αποτροπής σύλληψης με βίαιη παρέμβαση από συνδικαλιστή αξιωματικό του «ΑΚΙΔΑ» στην ΠΟΑΞΙΑ, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, στα χθεσινά επεισόδια στο Σύνταγμα, ενώ στο περιστατικό φέρεται να συμμετείχε ένας ακόμη αστυνομικός, οι οποίοι βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας χθες, Πέμπτη 9/7, στο κέντρο και στην περιοχή του Συντάγματος ως διαδηλωτές.

Σύμφωνα με την αναφορά βαθμοφόρου επικεφαλής της Ομάδας ΔΡΑΣΗΣ, την στιγμή που προσπάθησε να συλλάβει κουκουλοφόρο, τον έσπρωξε και τον απέτρεψε ένας άντρας με πολιτικά ρούχα που έβγαλε την ταυτότητά του στον αστυνομικό και του είπε ποιος ήταν και τι βαθμό είχε, ενώ μαζί του ήταν ένας ακόμη αστυνομικός εκτός Υπηρεσίας.

Ο αστυνομικός της Ομάδας ΔΡΑΣΗ είναι ο ίδιος που είχε τραυματιστεί στο κεφάλι από ένοπλη συμπλοκή με Ουκρανούς κακοποιούς στην Κυψέλη το 2009, όπου στο ίδιο περιστατικό είχε χάσει την ζωή του επίσης από πυροβολισμό στο κεφάλι και ο συνάδελφός του Σπύρος Θεοδώρου.

Ο αστυνομικός της Ομάδας ΔΡΑΣΗΣ του είπε πως θα κάνει αναφορά για το περιστατικό όπως και έγινε, με αποτέλεσμα να τελεί υπό διερεύνηση από την Κρατική Ασφάλεια που έχει αναλάβει και το σύνολο της προανάκρισης για τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, που εκτυλίχθηκαν κατά την διάρκεια της διαδήλωσης ενάντια στο νομοσχέδιο για τα συλλαλητήρια.

Ο εν λόγω αξιωματικός μάλιστα, φέρεται να υπηρετεί αποσπασμένος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οδό Κουμουνδούρου.

Για το περιστατικό αλλά και για τους τραυματισμούς αστυνομικών που σημειώθηκαν οι οποίοι δέχτηκαν βόμβες μολότοφ ακόμα και στα κράνη τους, το ΣΕΦΕΑΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

“Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α ως μοναδικός παραστάτης των χαμηλόβαθμων κυρίως αστυνομικών εκφράζει την συμπαράσταση του στους Συναδέλφους που έδωσαν τη ” μάχη” της υπεράσπισης της σωματικής ακεραιότητας και της περιουσίας των πολιτών σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, εκφράζοντας παράλληλα ιδιαίτερες ευχές για γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες αστυνομικούς και τον τραυματία Διοικητή της Ομάδας ΔΡΑΣΗ.

Αντιπροσωπεία του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. μετέβη από την πρώτη στιγμή στο 401 Στρ. Νοσοκομείο που διακομισθηκαν ευτυχώς εκτός κινδύνου οι συνάδελφοι.

Επίσης, εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και την καταδίκη μας για γεγονός που φέρεται αξιωματικός της αστυνομίας που συμμετείχε, εκτός υπηρεσίας, στην πορεία διαμαρτυρίας να απέτρεψε χειροδικώντας, τη σύλληψη κουκουλοφόρου που είχε πριν επιτεθεί σε αστυνομικό της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, με αποτέλεσμα να διαφύγει της σύλληψης.

Ήδη το Προεδρείο του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α επικοινώνησε με τον συνάδελφο της Ομάδας ΔΡΑΣΗ εκφράζοντας την προσωπική και συνδικαλιστική του στήριξη, όπως επίσης δίνοντάς στη διάθεσή του το Νομικό του “οπλοστάσιό για την απόδοση τυχών ευθυνών σε οποιαδήποτε κατεύθυνση”.

Σύμφωνα με την αναφορά του αστυνομικού της Ομάδας ΔΡΑΣΗ στους ανωτέρους του, η παρέμβαση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα ο κουκουλοφόρος να διαφύγει, ενώ καταγγέλλει πως ο συνάδελφός του βιαιοπράγησε σε βάρος του.

Για το περιστατικό διενεργείται έρευνα από την Κρατική Ασφάλεια και επί του παρόντος η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει πάρει επίσημη θέση και δεν έχει εκδώσει κάποια ανακοίνωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version