Καταγγελία ειδικών φρουρών: Αστυνομικός εμπόδισε σύλληψη κουκουλοφόρου στα επεισόδια

Καταγγελία ειδικών φρουρών: Αστυνομικός εμπόδισε σύλληψη κουκουλοφόρου στα επεισόδια
Επεισόδια στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις την Πέμπτη 9 Ιουλίου Eurokinissi

Την καταγγελία επιβεβαίωσε ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμας. Υπάρχει μηνυτήρια αναφορά όπου ο εν λόγω αστυνομικός κατονομάζεται, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης.

Το σωματείο των ειδικών φρουρών καταγγέλλει ότι αξιωματικός της αστυνομίας απέτρεψε τη σύλληψη «κουκουλοφόρου» κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 9/7 στο κέντρο της Αθήνας.  

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και την καταδίκη μας για γεγονός που φέρεται αξιωματικός της αστυνομίας που συμμετείχε, εκτός υπηρεσίας, στην πορεία διαμαρτυρίας να απέτρεψε χειροδικώντας, τη σύλληψη κουκουλοφόρου που είχε πριν επιτεθεί σε αστυνομικό της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, με αποτέλεσμα να διαφύγει της σύλληψης», αναφέρει στην καταγγελία το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ξέσπασαν επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της πορείας κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις, το οποίο υπερψηφίστηκε από τη Βουλή. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους πέταξαν βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, που «απάντησαν» με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου- λάμψης. Η αστυνομία προχώρησε σε 15 προσαγωγές, από τις οποίες οι εννέα μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τραυματίστηκαν 6 αστυνομικοί.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής, ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας ανέφερε ότι ο αστυνομικός που απέτρεψε τη σύλληψη «είναι αποσπασμένος στον ΣΥΡΙΖΑ», όπως και ότι «ο ίδιος έκανε γνωστή την ταυτότητα και την ιδιότητά του».  

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών Στ. Μαυροειδάκος σε δηλώσεις του στο Open:

Ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης μίλησε στον ΣΚΑΪ για τα όσα γνωρίζει για το περιστατικό: Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, ένας ειδικός φρουρός έκανε μηνυτήρια αναφορά καθώς κατά τα επεισόδια δέχθηκε επίθεση από ένα άτομο που φέρεται να βρισκόταν στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν πήγε να συλλάβει το συγκεκριμένο άτομο, δέχτηκε αντικείμενα. Στη συνέχεια, κατά τον κ. Πλεύρη, ήρθε ένας άνδρας ο οποίος απέτρεψε τη σύλληψη, τον έσπρωξε και τον άφησε να φύγει.

Ο ειδικός φρουρός, όπως ανέφερε ο κ. Πλεύρης, προσπάθησε να το ξανασυλλάβει  το άτομο που του επιτέθηκε και τότε ο άνδρας φέρεται να μπήκε μπροστά του και του είπε: «Εδώ είναι το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, είμαι αστυνομικός συνάδελφος αξιωματικός.»

Βαρύτατο ποινικό αδίκημα και τρομερό πειθαρχικό αδίκημα είναι, σύμφωνα με τον συνδικαλιστή αστυνομικό Σταύρο Μπαλάσκα ο οποίος επίσης μίλησε για το περιστατικό στον ΣΚΑΪ, η απελευθέρωση κρατούμενου από εν ενεργεία αστυνομικό. «Είτε απελευθερώσεις έναν έμπορο ναρκωτικών είτε απελευθέρωσεις έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει συλληφθεί για βανδαλισμούς και οτιδήποτε άλλο, όταν ο αστυνομικός με την ταυτότητα του διατάζει να απελευθερωθεί ένας άνθρωπος που πρέπει να κρατηθεί για παράνομη πράξη είναι θέμα» είπε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα