Θεσσαλονίκη: Πορεία οπαδών ΧΑ – Επίθεση στα γραφεία του καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Θεσσαλονίκη: Πορεία οπαδών ΧΑ – Επίθεση στα γραφεία του καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ
Πορεία οπαδών της ΧΑ στη Θεσσαλονίκη Youtube / @Thestival

Την πρώτη τους εμφάνιση μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης έκαναν οπαδοί της στη Θεσσαλονίκη. Επίθεση στα γραφεία του καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πορεία πραγματοποίησαν οπαδοί της Χρυσής Αυγής το βράδυ της Παρασκευής (09/10) στη Θεσσαλονίκη, κάνοντας την πρώτη τους εμφάνιση μετά την καταδίκη του μορφώματος ως εγκληματικής οργάνωσης.

Περίπου 40 υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι κρατούσαν ελληνικές σημαίες και σημαίες της εγκληματικής οργάνωσης, κινήθηκαν προς τα γραφεία της μέχρι το Δικαστικό Μέγαρο.

Φώναξαν συνθήματα, άναψαν πυρσούς, φωτογραφήθηκαν και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Επίθεση στα γραφεία του καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια στιγμή, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει επίθεση στα γραφεία του κόμματος στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

“Τρεις μόλις μέρες μετά την ιστορική απόφαση της Δικαιοσύνης, σύμφωνα με την οποία η Χρυσή Αυγή κρίθηκε ως εγκληματική οργάνωση, μέλη της συμμορίας επιτέθηκαν στα γραφεία της Ο.Μ. Νεάπολης-Συκεών του ΣΥΡΙΖΑ.

Καλυπτόμενοι από το σκοτάδι της νύχτας, όπως αρμόζει στους θρασύδειλους, σχεδίασαν το σήμα της οργάνωσής τους βρομίζοντας την τζαμαρία στην είσοδο των γραφείων.

Για μια ακόμη φορά η απάντησή μας είναι πως δεν πρόκειται να μας φοβίσουν. Αντίθετα έτσι, δυναμώνουν τα δημοκρατικά και αντιφασιστικά μας αισθήματα, ώστε να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρις ότου και τα τελευταία ίχνη της συμμορίας αλλά και της εγκληματικής ιδεολογίας της, εξαφανιστούν από την ελληνική κοινωνία.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, συνεχίζουμε να κρατάμε ψηλά τη σημαία της δημοκρατίας και δεν ξεχνάμε πως αγώνας εναντίον του φασισμού και του ναζισμού συνεχίζεται”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα