Πώς προχωρούν τα μεγάλα έργα του Πειραιά: Μετρό, Τραμ και υποθαλάσσια Σαλαμίνας

Πώς προχωρούν τα μεγάλα έργα του Πειραιά: Μετρό, Τραμ και υποθαλάσσια Σαλαμίνας
Έργα στον Πειραιά Eurokinissi

Τι ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής για τα μεγάλα έργα του Πειραιά. "Το 2022 η διαδρομή Πειραιάς- αεροδρόμιο του Μετρό θα καλύπτεται σε 45 λεπτά", σημείωσε.

Για τα μεγάλα έργα του Πειραιά, το Μετρό, το Τραμ και την υποθαλάσσια Σαλαμίνας-Περάματος αναφέρθηκε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, στην οποία έλαβε μέρος επίσης η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου και ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Τα μεγάλα έργα του Πειραιά

Ο κ.Καραμανλής αναφέρθηκε επίσης στα μεγάλα έργα του Πειραιά που αφορούν την επέκταση του Μετρό και του Τραμ. Όπως σημείωσε, το λιμάνι του Πειραιά επίσης αναβαθμίζεται συγκοινωνιακά και το επόμενο καλοκαίρι θα δημιουργηθούν 3 νέοι σταθμοί του Μετρό ενώ από το τέλος Ιουνίου θα ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια του Τραμ. Το 2022 η διαδρομή Πειραιάς- αεροδρόμιο θα καλύπτεται σε 45 λεπτά γεγονός ιδιαίτερης σημασίας για την διακίνηση επιβατών με προορισμό τα κρουαζιερόπλοια αλλά και τα πλοία της ακτοπλοΐας από και προς αεροδρόμιο.

Όπως αναφέρει το επιμελητήριο, ο υπουργός απάντησε σε όλα τα ερωτήματα των μελών του Δ.Σ. και αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στη λειτουργία του τραμ, μόλις λυθεί το θέμα με το διατηρητέο κτίριο στη Σκυλίτση και το χρονοδιάγραμμα εργασιών των 3 σταθμών του μετρό για το καλοκαίρι του 2022. Επίσης επιβεβαίωσε πως το έργο της υπογειοποίησης των γραμμών του ηλεκτρικού, βρίσκεται στις επιλογές της κυβέρνησης για υλοποίηση μέσω ΕΣΠΑ 2021-27 και εκτιμάται από την αναθέτουσα αρχή του έργου ΣΤΑΣΥ σε 100 εκ. ευρώ.

Η υποθαλάσσια Σαλαμίνας

Επίσης για το θέμα της υποθαλάσσιας σύνδεσης Σαλαμίνας-Περάματος τέθηκε από το ΕΒΕΠ θέμα για την επανεξέταση ορισμένων παραμέτρων της υποθαλάσσιας ζεύξης Περάματος -Σαλαμίνας και των πιθανών επιπτώσεων στα πλεονεκτήματα της νησιωτικότητας, αλλά και μελλοντικής απασχόλησης του στόλου των ferry boat που καλύπτουν σήμερα το πορθμείο. Ο υπουργός ανέφερε ότι μέσα από ένα σοβαρό διάλογο μπορούν να δοθούν απαντήσεις στα θέματα που έχουν εγερθεί για ένα θέμα που θα προχωρήσεις με ορίζοντα πενταετίας.

Συναντίληψη υπήρξε ως προς την αναγκαιότητα επίσπευσης ορισμένων παρεμβάσεων που αφορούν στις υποδομές επί των οποίων εδράζουν δράσεις που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση των δραστηριοτήτων του εμπορικού, αλλά και επιβατικού λιμένα Πειραιά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα