Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ

Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ
Αγρότης της Αργολίδας σε επαρχική οδό Eurokinissi

Τη Μεγάλη Τετάρτη θα καταβληθούν τα σχεδόν 19 εκατομμύρια ευρώ που έχουν προβλεφθεί ως απομίωση προς τους γεωργούς και κνηνοτρόφους για τις καταστροφές που υπέστησαν μέσα στο 2019.

Σε 7.376 ανέρχονται οι δικαιούχοι του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων στους οποίους τη Μεγάλη Τετάρτη θα καταβληθούν στο σύνολό τους τα σχεδόν 19 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλυφθούν οι καταστροφές του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου που υπέστησαν κατά το 2019.

Όπως σημείωσε στην ανακοίνωσή του ο Οργανισμός “ορισμένες καταβολές αποζημιώσεων αφορούν πίνακες ζημιάς που δεν έχουν κοινοποιηθεί στους Δήμους, καθώς δεν υπάρχει προς το παρόν δυνατότητα δημόσιας έκθεσης και τυχόν υποβολής ένστασης επί των αναγραφόμενων πορισμάτων ζημιάς. Στα πορίσματα ζημιάς, που τους αφορούν, οι παραγωγοί έχουν πλέον πρόσβαση μέσω της ιστοσελίδας του ΕΛ.Γ.Α. και συγκεκριμένα μετά από σύνδεση, με τους κωδικούς taxis, στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Υποβολές τυχόν ενστάσεων θα γίνουν όταν αυτό καταστεί εφικτό“.

Το μεγαλύτερο μέρος των πληρωμών θα καταλήξει στο νομό Πέλλας και θα ανέρχεται σε 5.347.593 ευρώ. Ακολουθεί ο νομός Ημαθίας με 3.563.628 ευρώ και κατόπιν ο νομός Λαρίσης με 2.733.418 ευρώ.

Αντίστοιχα την Μεγάλη Πέμπτη θα καταβληθούν τα 188.542 ευρώ συνολικά σε 75 δικαιούχους παραγωγούς από τα Προγράμματα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων “Πυρκαγιές 2016” και “Ετήσιο 2017” που ολοκλήρωσαν την αποκατάσταση των ζημιών στις πληγείσες γεωργικές εκμεταλλεύσεις του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα