Power Pass: Έκτακτη ανακοίνωση της ΔΕΗ μετά από περιστατικά απάτης – Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες

Power Pass: Έκτακτη ανακοίνωση της ΔΕΗ μετά από περιστατικά απάτης – Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες
Power Pass Eurokinissi

Μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή ακόμα και τηλεφωνημάτων επιτήδειοι επιχειρούν να αποσπάσουν τον κωδικό της κάρτας ή άλλα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών για να υποκλέψουν χρηματικά ποσά. Η ανακοίνωση της ΔΕΗ.

Ακόμα ένας πονοκέφαλος για τους πολίτες, καθώς μετά την απογοήτευση από τα ποσά -σε ορισμένες περιπτώσεις μηδενικά ακόμα και αρνητικά(!)– που είδαν οι καταναλωτές να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους από το Power Pass ως επιστροφές ελάφρυνσης απέναντι στους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος και τη δυσθεώρητων επιπέδων ρήτρα αναπροσαρμογής, καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω περιστατικών προσπάθειας εξαπάτησης.

Συγκεκριμένα, επιτήδειοι φαίνεται να επιχειρούν να αποσπάσουν το pin της κάρτας πολιτών ή άλλα στοιχεία των τραπεζικών τους λογαριασμών, τόσο μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή ακόμα και τηλεφωνημάτων, προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε αυτούς για να υποκλέψουν χρηματικά ποσά.

Για τον λόγο αυτό, η ΔΕΗ εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση με την οποία καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και τους καλεί να ακολουθήσουν πιστά και προσεκτικά τις οδηγίες που προβλέπονται στην επίσημη ιστοσελίδα της πλατφόρμας του Power Pass.

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ:

Με αφορμή περιστατικά προσπάθειας εξαπάτησης με ‘αλίευση’ στοιχείων μέσω τηλεφωνικών κλήσεων και ηλεκτρονικών μηνυμάτων (phishing), που έχουν αναφερθεί τις τελευταίες ημέρες, η ΔΕΗ ενημερώνει τους πελάτες της ότι:

  • δεν εμπλέκεται σε κανένα στάδιο της διαδικασίας για την πίστωση των ποσών των δικαιούχων του power pass,
  • δεν θα ζητήσει ποτέ από τους πελάτες τα στοιχεία e-banking και το IBAN του λογαριασμού τους.

Καλούμε τους πελάτες μας να ακολουθήσουν πιστά και προσεκτικά τις οδηγίες που προβλέπονται ΕΔΩ

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι κανείς από τους εργαζόμενους του Ομίλου δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ζητήσουν προσωπικά στοιχεία, είτε είναι λογαριασμοί, είτε είναι μυστικοί αριθμοί.

“Ακόμα και οι τεχνικοί που πάνε στα σπίτια δεν έχουν δικαίωμα να μπουν εντός της όποιας οικίας. Απαγορεύεται και δεν το κάνει κανένας τεχνίτης. Πρέπει να το καταλάβουν όλοι οι πολίτες” πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα