Πρόεδρος αστυνομικών: Άσκησαν την απολύτως απαραίτητη βία. Σε όποιον αρέσει, σε όποιον δεν αρέσει…

Πρόεδρος αστυνομικών: Άσκησαν την απολύτως απαραίτητη βία. Σε όποιον αρέσει, σε όποιον δεν αρέσει…
Υπέρμετρη βία από την αστυνομία στη σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου

"Τα αστυνομικά εγχειρίδια δεν λένε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό που έκαναν οι συνάδελφοί μου" δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας.

Πλήρη κάλυψη στους συναδέλφους του, που φαίνονται σε βίντεο να χρησιμοποιούν υπέρμετρη βία για να περάσουν χειροπέδες στον Ζακ Κωστόπουλο, την ώρα που αυτός δεν προβάλει αντίσταση και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν έχει τις αισθήσεις του, έδωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Δημοσθένης Πάκος υποστήριξε ότι τα χτυπήματα στον αιμόφυρτο 33χρονο ήταν αναγκαία. “Οι συνάδελφοι μου έχουν ήδη καταδικαστεί με όλα όσα ακούγονται. Μιλάνε για λιντσάρισμα, μιλάνε για αποτροπιασμό. Τα αστυνομικά εγχειρίδια δεν λένε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό που έκαναν οι συνάδελφοι μου. Στην προσπάθεια χειροπέδησής του άσκησαν την απολύτως απαραίτητη βία”, δήλωσε ο κ. Πάκος.

Και πρόσθεσε: “Όλες οι αστυνομικές πρακτικές λένε τα ίδια πράγματα. Πάνε σε ένα συμβάν στο οποίο καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα άτομο οπλισμένο σε αμόκ. Αυτό τους λένε. Δεν γνωρίζουν τίποτα άλλο. Για να χειροπεδηθεί αυτό το άτομο και να ασφαλιστεί, για να μην τραυματιστεί ο ίδιος ή διερχόμενος πολίτης ή οι ίδιοι αυτή είναι η πρακτική. Σε όποιον αρέσει, σε όποιον δεν αρέσει… γιατί σε εμένα δεν αρέσει κάτι άλλο. Δεν μπορεί να κρίνεται συνεχώς η δράση του αστυνομικού που είναι συγκεκριμένη με βάση την πολιτική ιδεολογία του καθενός που κυβερνάει”.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας τόνισε ότι το γεγονός πως ένας αστυνομικός απαθανατίστηκε κρατώντας με “γυμνά” χέρια ένα μικρό μαχαίρι, το οποίο πιθανότατα είναι το μαχαίρι το οποίο λέγεται ότι κρατούσε νωρίτερα ο Κωστόπουλος, είναι θέμα χρόνου. Όπως ανέφερε ο αστυνομικός μέσα σε δευτερόλεπτα έπρεπε να αντεπεξέλθει στο συγκεκριμένο περιστατικό – ενώ το 33χρονο θύμα ήταν ήδη αναίσθητο στον πεζόδρομο  – όποτε και για αυτό κρατάει με γυμνά χέρια το μαχαίρι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα