Πρόεδρος ΕΚΕΠΥ: Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών μπορεί να αυξηθεί

Πρόεδρος ΕΚΕΠΥ: Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών μπορεί να αυξηθεί
ΜΑΝΔΡΑ//ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI eurokinissi

"Οι νεκροί είναι από πνιγμό. Πιθανόν μερικοί να έχουν χτυπηθεί από βαριά αντικείμενα", δήλωσε ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας του Θριάσιου. Για "πρωτόγνωρη κατάσταση" έκανε λόγο ο διοικητής του νοσοκομείου

Δραματική προειδοποίηση έκανε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Νίκος Παπαευσταθίου σχετικά με τα θύματα από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική. 

“Σας ενημερώνουμε ότι αυτή τη στιγμή στο Θριάσιο νοσοκομείο, η ώρα είναι 18:00 το απόγευμα, και ο απολογισμός των νεκρών και των τραυματιών είναι 15 νεκροί και 17 τραυματίες.

Τα νούμερα τα οποία δίνουμε μπορούν να μεταβληθούν ακόμη και στο επόμενο λεπτό από τη στιγμή που η ενημέρωση που έχουμε από την Πυροσβεστική και τη Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι ότι οι έρευνες συνεχίζονται και ενδέχεται τόσο ο αριθμός των νεκρών όσο και των τραυματιών να αυξηθεί”, επεσήμανε ο κ. Παπαευσταθίου.

Ο διοικητής του Θριάσιου νοσοκομείου, Κωνσταντίνος Παλαιορούτης τόνισε, από την πλευρά του: “Έξι από τους νεκρούς δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμη. Πρόκειται για πρωτόγνωρη κατάσταση. Δεν έχουμε αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση στο παρελθόν να προσέρχονται τόσα θύματα σε τόσο μικρό χρόνο”.

“Έχουμε βαστήξει πολλούς γιατρούς για να διαχειριστούμε την κατάσταση. Οι νεκροί είναι από πνιγμό. Πιθανόν μερικοί από αυτούς έχουν χτυπηθεί από βαριά αντικείμενα, δεν ξέρουμε τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής”, δήλωσε ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας του Θριασίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα