Πρόεδρος ΕΟΦ: "Το πρώτο δεκαπανθήμερο του Ιανουαρίου ο εμβολιασμός"

Πρόεδρος ΕΟΦ: "Το πρώτο δεκαπανθήμερο του Ιανουαρίου ο εμβολιασμός"

Προς τα τέλη Δεκεμβρίου η ευρωπαϊκή έγκριση του εμβολίου και στις αρχές του νέου έτους οι εμβολιασμοί στην χώρα μας είναι ένα πιθανό χρονοδιάγραμμα που δίνει ο πρόεδρος του ΕΟΦ.

Ο κ. Δημήτρης Φιλίππου, πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και εξήγησε μεταξύ άλλων πως η έγκριση κυκλοφορίας του εμβολίου είναι ευρωπαϊκή απόφαση και λαμβάνεται κεντρικά, όχι ανά χώρα. Ο ρόλος του ΕΟΦ, επομένως, έγκειται στο να καθορίσει πως θα γίνει η διανομή του εμβολίου του κορονοϊού, ποιοι θα είναι "οι τρόποι διάθεσης".

Ο κ. Φιλίππου τόνισε την ετοιμότητα της χώρας απέναντι στην διαδικασία του εμβολιασμού: "Είμαστε έτοιμοι. Πρόκειται για μία διαδικασία που έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων. Ήδη γνωρίζουμε πως μάλλον προς το τέλος του Δεκεμβρίου θα ληφθεί η απόφαση για την έγκριση του εμβολίου από τον ΕΜΑ"

"Με βάση τα δεδομένα που έχουμε θεωρούμε ότι το τρίτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου" θα εγκριθεί ευρωπαϊκά το εμβόλιο αλλά και θα καθοριστεί σε εθνικό επίπεδο ο τρόπος διαχείρισής του, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, εξήγησε ο κ. Φιλίππου μεταξύ άλλων.

"Αν υλοποιηθεί το πλάνο που υπάρχει για εμβολιασμό του πληθυσμού στην Ελλάδα μέσα στο 1ο εξάμηνο του 2021, θεωρητικά συνολική ανοσία θα έχουμε το καλοκαίρι" επεσήμανε.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εμβόλιο κορονοϊού, Κορονοϊός, Covid-19, ΕΟΦ
SHARE:

24Media Network