ΕΟΦ

Εμβόλια

Εμβόλια Covid: Οι αναφορές στον ΕΟΦ για παρενέργειες και θανάτους

Το σύνολο των θανάτων μετά από εμβολιασμό για τη λοίμωξη Covid-19, αλλά και τις ανεπιθύμητες ενέργειες που καταγράφηκαν ή αναφέρθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια, έδωσε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα ο ΕΟΦ.

Φαρμακευτικό σκεύασμα (φωτογραφία αρχείου)

ΕΟΦ: Ανακαλεί παρτίδα φαρμακευτικού προϊόντος - Βρέθηκαν σωματίδια γυαλιού

Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι ανακαλεί παρτίδα φαρμακευτικού σκευάσματος, καθώς ενημερώθηκε για παρουσία εγγενών σωματιδίων γυαλιού στις αμπούλες του διαλύτη. Αναλυτικά η ανακοίνωση.

Φαρμακείο

Φαρμακοποιοί: Μόνο το 35% έχει συμπληρώσει κίτρινη κάρτα – Το πρόβλημα με τη συνταγογράφηση

Ακόμα πιο σοβαρό από ό,τι εκτιμιούνταν μέχρι σήμερα, φέρεται να είναι το πρόβλημα της αγοράς φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή, όπως προκύπτει από νέα έρευνα, καθώς οι φαρμακοποιοί γνωρίζουν και κάνουν ελάχιστα για τις παρενέργειες.

Συμπλήρωμα διατροφής (φωτογραφία αρχείου)

ΕΟΦ: Ανακαλεί συμπλήρωμα διατροφής

Ο ΕΟΦ ανακοίνωσε ότι απαγορεύει τη διακίνηση και διάθεση συμπληρώματος διατροφή, μετά από ενημέρωση ότι περιέχει μη εγκεκριμένα πρόσθετα τροφίμων.

Φαρμακείο

Ελλείψεις φαρμάκων: Οι 9 εταιρείες που ελέγχει ο Πλεύρης - Σε ποια φάρμακα μείωσαν έως 75% τις εισαγωγές

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φαρμακαποθηκάριων, ο υπουργός Υγείας είχε ενημερωθεί από τις αρχές Δεκεμβρίου για συστηματικές ελλείψεις φαρμάκων, όμως μόλις πριν 6 μέρες έδωσε εντολή για έλεγχο σε φαρμακευτικές εταιρείες. Πηγές του υπουργείου Υγείας, ωστόσο, αναφέρουν ότι ο έλεγχος είχε ξεκινήσει άμεσα.

Ασθενείς λαμβάνει θεραπεία μέσω ορού

ΕΟΦ για ψευτογιατρό: Τι πρέπει να προσέξουν όσοι κάνουν θεραπείες με βλαστοκύτταρα

Τους κινδύνους που ενέχουν οι μη εγκεκριμένες θεραπείες με βλαστοκκύταρα επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ, ενώ δίνει πρακτικές συμβουλές στους πολίτες, προκειμένου να μην εξαπατηθούν από επιτήδειους.

ΕΟΦ

ΕΟΦ: Ανακαλείται σιρόπι για τον βήχα

Ανακαλείται σιρόπι για τον βήχα ύστερα από παρέμβαση του ΕΟΦ, καθώς τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές του προϊόντος.

Η νέα μονάδα κλινικών μελετών στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης

Κλινικές μελέτες: Στην Ελλάδα, κάθε πέρυσι και καλύτερα

Οι λιγότερες κλινικές μελέτες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας το 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΦ. Γιατί καταγράφεται μείωση, ενώ είναι σημαντικές τόσο για τους ασθενείς, όσο και την οικονομία.

Φαρμακείο

ΕΟΦ: Αναλυτικά η λίστα με τα φάρμακα που είναι σε έλλειψη και με ποια μπορείτε να τα αντικαταστήσετε

Σε ανάρτηση της λίστας για τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα που παρουσιάζουν έλλειψη και ποια μπορούν να αντικατασταθούν με άλλα σκευάσματα προχώρησε ο ΕΟΦ. Η λίστα και τα φάρμακα αντικατάστασης.

ΕΟΦ: Ανακαλεί αντιβηχικό σιρόπι

ΕΟΦ: Ανακαλεί αντιβηχικό σιρόπι

Η ανάκληση του αντιβηχικού σιροπιού αποφασίστηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων γιατί εντοπίστηκε σφάλμα στην ταινία γνησιότητας.

Φαρμακοποιός εξυπηρετεί ασθενείς που αναζητούν τα φάρμακά τους

Ποια φάρμακα για παιδιά λείπουν από τα ράφια των φαρμακείων

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι γονείς, καθώς η απότομη αύξηση των παιδιατρικών αναπνευστικών ιώσεων, έχει προκαλέσει πρόβλημα στην επάρκεια φαρμάκων. Τι αναφέρει ο ΦΣΑ και τι απαντά το υπουργείο Υγείας.