Πρόεδρος Ρομά Θεσσαλίας: "Ο κορονοϊός δεν κοιτάει χρώμα, είμαστε άνθρωποι κι εμείς"

Πρόεδρος Ρομά Θεσσαλίας: "Ο κορονοϊός δεν κοιτάει χρώμα, είμαστε άνθρωποι κι εμείς"

Ο Πρόεδρος των Ρομά Θεσσαλίας μίλησε για τα κρούσματα και την τήρηση της καραντίνας, αλλά και το οικονομικό πλήγμα από την απαγόρευση του υπαίθριου εμπορίου.

Στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 μίλησε ο πρόεδρος των Ρομά Θεσσαλίας, Νίκος Παϊτέρης, όπου σχολίασε την κατάσταση και την τήρηση της καραντίνας από τους Ρομά, αλλά και το οικονομικό πλήγμα από την απαγόρευση του υπαίθριου εμπορίου.

Μεταξύ άλλων σχολίασε: "Η κατάσταση είναι ομαλή αυτή τη στιγμή. Τις υπόλοιπες μέρες δεν ήταν. Υπάρχουν αρκετά νέα άτομα που δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κορονοϊός. Είναι μια ομάδα που ξεσηκώθηκε γιατί τους έχουμε εγκλωβισμένους.Είναι μαθημένοι να είναι ελεύθεροι μια ζωή. Ο ένας παραπληροφορεί τον άλλο. Οι περισσότεροι όμως δείχνουν κατανόηση και σεβασμό, αλλά υπάρχουν και οι ανεγκέφαλοι.

Ο κορονοϊός δεν κοιτάει χρώμα, πόρτα, τίποτα. Αγριεύουν πολλοί επειδή είμαστε Ρομά. Όχι. Άνθρωποι είμαστε κι εμείς, Έλληνες είμαστε, αδέρφια είμαστε. Τώρα πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι. Να μπορέσουμε να μιλήσουμε σε αυτή την κοινωνία να το καταλάβει και να εγκλωβιστούν μαζί με τα παιδιά τους για καλό δικό τους. Να μπορέσουμε να σώσουμε τους πατεράδες μας".

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19
SHARE: