Προφυλακιστέος ο Δημήτρης Λιγνάδης

Προφυλακιστέος ο Δημήτρης Λιγνάδης
Προφυλακιστέος κρίθηκε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης Eurokinissi

Προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, κρίθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος οδηγείται στη φυλακή.

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο Δημήτρης Λιγνάδης μετά τις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής,για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή, έπειτα από μαραθώνια απολογία και την κατάθεση μαρτύρων υπεράσπισης.

Σημειώνεται ότι από τους μάρτυρες που αρχικά είχε προτείνει ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο δικηγόρος, Αλέξης Κούγιας, που τον εκπροσωπεί, οι δύο διαχώρισαν την θέση τους, υπογραμμίζοντας ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για την ουσία της υπόθεσης και αγνοούν τους λόγους για τους οποίους τα στοιχεία τους ανακοινώθηκαν δημοσίως.

Η 19η τακτική ανακρίτρια και ο αρμόδιος εισαγγελέας συμφώνησαν τελικά και ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Ο σκηνοθέτης – ηθοποιός ολοκλήρωσε την απολογία του η οποία είχε ξεκινήσει λίγο μετά τις 15:300 το μεσημέρι. Νωρίτερα το δικαστικό συμβούλιο είχε αποφασίσει να απορρίψει την ένσταση ακυρότητας της προδικασίας, δίνοντας το πράσινο φως να συνεχίσει ως έχει η διαδικασία.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης υποστήριξε, σύμφωνα με το υπόμνημα του, ότι αιτία για την έρευνα που διενεργείται σε βάρος του ειναι η αντιπαλότητα του με το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, λέγοντας ότι “τα πρόσωπα αυτά με φθονούν”. Συγκεκριμένα αναφέρει: “οι εις βάρος μου δύο μηνύσεις, όπως επίσης και η μαρτυρικές καταθέσεις είναι απολύτως ψευδείς και κατασκευασμένες και της αρνούμαι κατηγορηματικά. Η υπόθεση αυτή είναι κατασκευασμένη από δικηγόρους που είναι νομική συμβουλή του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου ελλήνων ηθοποιών και ως υποδομή έχει την ευθεία αντιπαράθεση μου εδώ και χρόνια με τα πρόσωπα που συγκροτούν το διοικητικό συμβούλιο για τον τρόπο που διαχειρίζονται την Ένωση Ελλήνων Ηθοποιών και τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους και εξαιτίας αυτής της αντιπαράθεσης υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού και αυτόν και ιδίως με τον πρόεδρο αυτής και μέτριο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά βρίσκεται σε αυτή τη θέση”.

Όσο για την κατηγορία, υποστηρίζει πως “ουδέποτε στη ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε σεξουαλική επαφή, Με οι χωρίς τη συναίνεση του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε θα την είχα ούτε διέθετα σε οποιονδήποτε τρίτο οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία”.

Αλέξης Κούγιας: Αν δεν ήταν ο Λιγνάδης θα ήταν ελεύθερος

Μετά την απόφαση για προσωρινή κράτηση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας δήλωσε : «Ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία. Θα προσφύγουμε κατά της διάταξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση. Είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν (ο) Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα