Πρόσφυγες στον Πειραιά αρνούνται να μπουν στα πούλμαν

Ένταση μεταξύ προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016.
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Ένταση μεταξύ προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Σε κέντρο φιλοξενίας στην Κατερίνη, μεταφέρονται 100 μετανάστες και πρόσφυγες από το λιμάνι του Πειραιά. Οι περισσότεροι που έρχονται με τα πλοία αρνούνται να επιβιβαστούν σε πούλμαν

Σε κέντρο φιλοξενίας στην Κατερίνη μεταφέρονται με πούλμαν 100 μετανάστες και πρόσφυγες, από τους 260 συνολικά που έφθασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά με δύο πλοία. Οι περισσότεροι αρνήθηκαν να επιβιβαστούν, φοβούμενοι ότι θα εγκλωβιστούν σε κάποιο κέντρο προσωρινής εγκατάστασης.

Λόγω των αυξημένων αναγκών από σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά θα διανέμει μερίδες φαγητού και ο στρατός, ενώ η διοίκηση του ΟΛΠ τοποθέτησε ήδη περισσότερες παροχές νερού.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Νίκος Πλατανησιώτης, είπε ότι οι χώροι που διαμένουν οι μετανάστες και πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά δεν είναι οι κατάλληλοι και η συνεχής παραμονή των ανθρώπων αυτών εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία τους.

Προσθέτει ότι η πολιτεία θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να μεταφέρει τους ανθρώπους αυτούς σε οργανωμένους χώρους, προκειμένου να μπορεί να υπάρχει ατομική υγιεινή, αφού ενόψει του καλοκαιριού αυξάνονται οι κίνδυνοι για θέματα υγείας και λόγω της ζέστης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Μεταναστευτικό
SHARE: