Προτάσεις Ε.Σ.Α.μεΑ. για προσβάσιμο τουρισμό

Συγκέντρωση της εθνικής συνομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) έξω από το υπ. Υγείας την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012. 
Το αναπηρικό κίνημα διεκδικεί:
-Προώθηση πολιτικών και μέτρων που θα διασφαλίσουν την πρόσβαση κάθε πολίτη με αναπηρία, χρόνια και ψυχική πάθηση.
-Προώθηση μέτρων και πολιτικών για την αποκατάσταση που αποτελεί το θεμέλιο λίθο για την ισότιμη ένταξη των ατόμων με αναπηρία στο κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι.
-Να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του Προγράμματος ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.
-Διασφάλιση αποτελεσματικής οργάνωσης και λειτουργίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που αποτελεί τον μεγαλύτερο φορέα ασφαλιστικών παροχών
-Λήψη συντονισμένων μέτρων φαρμακευτικής πολιτικής για να μην είναι τα άτομα με αναπηρία και χρόνια πάσχοντες διαρκώς όμηροι μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και ιδιωτικών συμφερόντων.
 Οπως λενε τα άτομα με αναπηρία η υποβάθμιση του δημόσιου Συστήματος Υγείας τους οδηγεί στην κοινωνική ευθανασία. 
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Συγκέντρωση της εθνικής συνομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) έξω από το υπ. Υγείας την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012. Το αναπηρικό κίνημα διεκδικεί: -Προώθηση πολιτικών και μέτρων που θα διασφαλίσουν την πρόσβαση κάθε πολίτη με αναπηρία, χρόνια και ψυχική πάθηση. -Προώθηση μέτρων και πολιτικών για την αποκατάσταση που αποτελεί το θεμέλιο λίθο για την ισότιμη ένταξη των ατόμων με αναπηρία στο κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι. -Να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του Προγράμματος ψυχιατρικής μεταρρύθμισης. -Διασφάλιση αποτελεσματικής οργάνωσης και λειτουργίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που αποτελεί τον μεγαλύτερο φορέα ασφαλιστικών παροχών -Λήψη συντονισμένων μέτρων φαρμακευτικής πολιτικής για να μην είναι τα άτομα με αναπηρία και χρόνια πάσχοντες διαρκώς όμηροι μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και ιδιωτικών συμφερόντων. Οπως λενε τα άτομα με αναπηρία η υποβάθμιση του δημόσιου Συστήματος Υγείας τους οδηγεί στην κοινωνική ευθανασία. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Προτάσεις για τη διασφάλιση της προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία σε οργανωμένους υποδοχείς τουριστικών δραστηριοτήτων κατέθεσε η ΕΣΑμεΑ

Προτάσεις που αφορούν σε θέματα προσβασιμότητας των τουριστικών υποδομών και υπηρεσιών και εξυπηρέτησης των ατόμων με αναπηρία καταθέτει η ΕΣΑμεΑ με επιστολή της, στο πλαίσιο του ν/σ «Απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας, αναδιάρθρωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και λοιπές διατάξεις», ο οποίος συζητείται αυτές τις ημέρες στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, και ζητά ακρόαση εκπροσώπου της.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά την προσθήκη «Για τη λειτουργική αδειοδότηση πάσης φύσεως τουριστικών καταλυμάτων απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η διασφάλιση της προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία υποδομών και υπηρεσιών».

Ζητά επίσης τη διασφάλιση της προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία σε οργανωμένους υποδοχείς τουριστικών δραστηριοτήτων, στους τουριστικούς λιμένες, στα πάσης φύσεως καταστήματα εντός ζώνης τουριστικού λιμένα.

Η Συνομοσπονδία ακολούθως διεκδικεί την ενσωμάτωση της διάστασης της αναπηρίας σε όλα τα προγράμματα και πολιτικές για τον σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων για την εκπαίδευση και κατάρτιση όλων των εκπαιδευόμενων των σχολών και των εργαζόμενων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα του τουρισμού σχετικά με την αναπηρία και την προσβασιμότητα, εκπροσώπους των αναπήρων σε κάθε επιτροπή ή Παρατηρητήριο που θα δημιουργηθεί, συγκεκριμένες εγκαταστάσεις για τα άτομα με αναπηρία, διασφάλιση πρόσβασης στα άτομα με αναπηρία στον αιγιαλό, προσβάσιμα τουριστικά λεωφορεία κλπ.

SHARE:

24Media Network