Πτώση Antonov στην Καβάλα: Δεν έφεραν εγκαύματα οι 8 σοροί – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Πτώση Antonov στην Καβάλα: Δεν έφεραν εγκαύματα οι 8 σοροί – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση
Πτώση αεροσκάφους Antonov στην Καβάλα AP

Κακώσεις που ταιριάζουν σε θύματα αεροπορικού δυστυχήματος φέρουν οι σοροί των οκτώ επιβαινόντων του Antonov που συνετρίβη στην Καβάλα.

Βαρύτατες κακώσεις σώματος με συντριπτικά κατάγματα και με ρήξεις πολλαπλών οργάνων εντοπίστηκαν στα οκτώ μέλη του πληρώματος του μοιραίου Antonov που συνετρίβη σε χωράφια δίπλα στο Παλαιοχώρι Καβάλας.

Όπως προέκυψε από τη νεκροψία – νεκροτομή που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (19/07) στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης, τα άτομα φέρουν βαρύτατες σωματικές κακώσεις με συντριπτικά κατάγματα στο κρανίο, στον θώρακα, στα άνω και κάτω άκρα, στην κοιλιακή χώρα και στα πλευρά, ενώ εντοπίστηκαν ρήξεις πνευμόνων και εσωτερικών οργάνων. Παράλληλα, τα μέλη του πληρώματος αιμορραγούσαν εσωτερικά.

Όπως αναφέρει στη Voria.gr ο ιατροδικαστής Θράκης, Νικόλαος Κιφνίδης, που ανέλαβε τις νεκροψίες, πρόκειται για ουκρανικής καταγωγής άνδρες με το εύρος των ηλικιών να είναι από 35 έως 50 έτη περίπου. Οι σοροί δεν έφεραν εγκαύματα καθώς εκσφενδονίστηκαν από το αερασκάφος πριν αυτό τυλιχτεί στις φλόγες, ενώ τα τραύματά τους ήταν παρόμοια για όλους.

Οι σοροί είχαν κακώσεις που ταιριάζουν σε θύματα αεροπορικού δυστυχήματος.

Από εδώ και στο εξής αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις, ως είθισται, για ποσότητες αλκόολ ή ναρκωτικών ουσιών που ενδεχομένως είχαν ληφθεί, ενώ έχουν ήδη παρθεί δαχτυλικά αποτυπώματα και ιστοτεμάχια για τις εξετάσεις DNA, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το προσεχές διάστημα σε εργαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Το ουκρανικό προξενείο έχει αναλάβει την επιστροφή των σορών στην πατρίδα τους, μόλις δοθεί το πράσινο φως από τις αρχές.

Να θυμίσουμε ότι έχουν επιστρατευθεί drone του στρατού για να εντοπίσουν διάσπαρτα βλήματα από το φορτίου του αεροσκάφους, το οποίο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του NEWS 24/7, είχε ταξιδέψει τον Ιούνιο δύο φορές στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα