Πτώση F-4: Βρέθηκαν συντρίμμια στον κόλπο της Κυπαρισσίας

Πτώση F-4: Βρέθηκαν συντρίμμια στον κόλπο της Κυπαρισσίας
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Οι πρώτες έρευνες στο Ιόνιο εντόπισαν συντρίμμια του μοιραίου F4 στον κυπαρισσιακό κόλπο. Αγνοούνται, προσώρας, οι δύο πιλότοι.

Συντρίμμια του μοιραίου F4 εντοπίστηκαν στο Κυπαρισσιακό κόλπο όπως μετέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας η ΕΡΤ.

Ωστόσο, δεν έχουν μέχρι στιγμής εντοπιστεί οι δύο πιλότοι. Πρόκειται για έναν σμηναγό και έναν υποσμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας που ήταν οι δύο χειριστές του Phantom της 338 Μοίρας.

Στο αεροσκάφος, το οποίο εκτελούσε πτήση «χαμηλής ναυτιλίας», δηλαδή σε χαμηλό ύψος, επέβαιναν δυο ιπτάμενοι για τους οποίους παραμένει ασαφές τι έχει συμβεί καθώς δεν επιβεβαιώνονται οι πρώτες πληροφορίες ότι ενημέρωσαν οι ίδιοι πως κάνουν χρήση του συστήματος αυτόματης εγκατάλειψης. Οπως έγινε γνωστό για την πτώση ενημέρωσε το έτερο F-4, δηλαδή το Νο 1 του σχηματισμού της εκπαιδευτικής πτήσης, και όχι οι δύο χειριστές.

Πρόκειται για έναν σμηναγό και έναν υποσμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας που ήταν οι δύο χειριστές του Phantom F4 της 338 Μοίρας.

Σύμφωνα, επίσης, με πληροφορίες του militaire.gr οι χειριστές του δεύτερου αεροσκάφους του σχηματισμού που πετούσαν μαζί με το F-4 που συνετρίβη έχουν αναφέρει ότι δεν εντόπισαν αλεξίπτωτα.

Άγνωστο προς του παρόν αν κατάφεραν να εγκαταλείψουν το F-4 ή όχι.

Τα F4 είναι αεροσκάφη 50ετίας. Από το επιχειρισιακό επίπεδο έχουν απομακρυνθεί τα τελευταία 10 χρόνια. Χρησιμοποιούνται για λήψεις αεροφωτογραφιών αλλά και για εκπαιδευτικούς σκοπούς στο κέντρο αεροπορική τακτικής στην Ανδραβίδα.

Το χρονικό

Το αεροσκάφος κατέπεσε το πρωί της Δευτέρας (περίπου στις 10:30) στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ανδραβίδας.

Οι δύο πιλότοι ενημέρωσαν ότι θα έκαναν χρήση του συστήματος αυτόματης εκτίναξης και ότι θα εγκατέλειπαν το αεροσκάφος.

Από την πρώτη στιγμή έλαβε χώρα πολύ μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το αεροσκάφος που κατέπεσε ανήκε στην 338 Μοίρα της 117 Πτέρυγας Μάχης και εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.

Στην περιοχή, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχουν σπεύσει δύο ελικόπτερα AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται ένα αεροσκάφος C-130.

Η επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας:

«Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα