Πυροσβεστική: Ξεπέρασαν τις 600 οι κλήσεις για απεγκλωβισμούς, κοπές και αντλήσεις λόγω “Ιανού”

Πυροσβεστική: Ξεπέρασαν τις 600 οι κλήσεις για απεγκλωβισμούς, κοπές και αντλήσεις λόγω “Ιανού”
Καταστροφές στην Ζάκυνθο από το πέρασμα της κακοκαιρίας "Ιανός" Eurokinissi

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στα νησιά του Ιονίου και στην Δυτική Ελλάδα-εκατοντάδες κλήσεις για βοήθεια προς την Πυροσβεστική από Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη

Δεκάδες είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει από χθες τη νύχτα έως σήμερα το απόγευμα ο Κυκλώνας Ιανός, στην Δυτική Ελλάδα και στα νησιά του Ιονίου.

Από την Κεφαλονιά η Πυροσβεστική έχει δεχτεί έως τώρα 320 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις αντικειμένων. Από αυτές, 50 αφορούσαν τον απεγκλωβισμό και την μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Από την Ιθάκη η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 50 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις αντικειμένων και από αυτές, δύο αφορούσαν τον απεγκλωβισμό και την μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Από την Ζάκυνθο έχουν γίνει 200 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις αντικειμένων και από αυτές, μία αφορούσε τον απεγκλωβισμό και την μεταφορά ατόμου σε ασφαλές σημείο.

Στα νησιά του Ιονίου πέρα από τις καταστροφές και τις ζημιές, έχουν ξηλωθεί από τους θυελλώδεις ανέμους και στύλοι ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση των περιοχών αυτών και στις τηλεπικοινωνίες.

Στην Δυτική Ελλάδα , η Πυροσβεστική έχει δεχτεί από την Αιτωλοακαρνανία 17 κλήσεις για κοπές δέντρων και απομακρύνσεις αντικειμένων και 16 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Από την Ηλεία 16 κλήσεις για κοπές δέντρων και δύο από την Αχαΐα.

Η Πυροσβεστική παραμένει σε επιφυλακή λόγω της κακοκαιρίας και συνεχίζονται οι προσπάθειες των συνεργείων της που επιχειρούν στις πληγείσες περιοχές.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα