Ρέθυμνο: Νεκρός απ’ τη θάλασσα ανασύρθηκε καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης

Ρέθυμνο: Νεκρός απ’ τη θάλασσα ανασύρθηκε καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Το άψυχο σώμα του Αντώνη Κούτη εντοπίστηκε σε βραχώδη περιοχή και οι αρχές εκτιμούν ότι πάλευε με τα κύματα για πάνω από δύο ώρες

Σε καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης ανήκει η σορός του άτυχου άνδρα που ανασύρθηκε νεκρός, σήμερα το μεσημέρι, από βραχώδη περιοχή του μικρού λιμένα Σισσών.

Όπως μεταδίδει το cretalive,πρόκειται για τον 61χρονο Αντώνη Κούτη, ο οποίος είχε πάει για μπάνιο στην παραλία Αλυκές, κοντά στις Σίσσες αλλά για άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια δεν κατάφερε να βγει απ’ την κυματώδη θάλασσα.

Ο 61χρονος είχε γεννηθεί στο Περιστέρι Αττικής, αλλά από το 1987 ζούσε και εργαζόταν στο Ηράκλειο, όπου είχε δημιουργήσει την οικογένειά του, αποκτώντας δύο κόρες. Ήταν γιατρός Κοινωνικής Ιατρικής, διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Δ/ντής Ε.Σ.Υ. στον Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και στον αντίστοιχο Τομέα του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης (επιστημονικός συνεργάτης από το 1987) και στενός συνεργάτης του καθηγητή Χρ. Λιονή.

Όσον αφορά στο λογοτεχνικό συγγραφικό του έργο, είχε εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές: «Ενδιάμεσος Κόσμος», «Λίθος Αργός», και «Απέναντι στην Ομορφιά».

Το χρονικό της τραγωδίας

Συγκεκριμένα, περίπου στις 12:00, ένας 50χρονος και μία 20χρονη μπήκαν στην κυματώδη θάλασσα για να κολυμπήσουν. Το Λιμεναρχείο ειδοποιήθηκε από την αστυνομία και το ΕΚΑΒ, όταν μία εργαζόμενη στην περιοχή, εντόπισε την 20χρονη σε κατάσταση σοκ, με μώλωπες, στην παραλία. Η 20χρονη πάλεψε με τα κύματα τα οποία την χτύπησαν αρκετές φορές στα βράχια και τελικά κατάφερε να βγει στην ακτή. Αφού της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, μεταφέρθηκε από διασώστες του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Ενημέρωσε, όμως, ότι στη μέσα θάλασσα υπήρχε ακόμη ένα άτομο, αλλά είχε χάσει την επαφή μαζί του και δεν γνώριζε πού βρισκόταν.

Άμεσα κινητοποιήθηκε σκάφος του Λιμενικού, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί ο άνδρας σε βραχώδη και απόκρημνη περιοχή περιφερειακά του μικρού λιμένα. Οι λιμενικοί προσπάθησαν να τον προσεγγίσουν, αλλά λόγω του κυματισμού αυτό δεν στάθηκε εφικτό. Στη συνέχεια προσπάθησε να φτάσει στο σημείο όπου φαινόταν το σώμα του άνδρα δύτης του Λιμενικού, όμως πάλι οι προσπάθειες δεν έφεραν αποτέλεσμα. Ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, άνδρες της οποίας πλησίασαν τελικά από εδάφους τον άνδρα, αλλά ήταν ήδη νεκρός. Όπως όλα δείχνουν, ο άνδρας  πάλευε με τα κύματα περισσότερο από δύο ώρες. Ακολούθως μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του, ενώ το  Λιμεναρχείο διενεργεί προανάκριση για το τι ακριβώς συνέβη.

(Με πληροφορίες από cretalive.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα