Ξανά στο εδώλιο για ρευματοκλοπή η Έφη Θώδη

Η Έφη Θώδη σε εκδήλωση το 2015
Η Έφη Θώδη σε εκδήλωση το 2015 NDP PHOTO

Η γνωστή αοιδός αθωώθηκε από την κατηγορία, ωστόσο δέχθηκε την έντονη κριτική του εισαγγελέα του δικαστηρίου.

Τέλος στη δικαστική περιπέτεια της Έφης Θώδη έβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο το οποίο αθώωσε τη γνωστή αοιδό, ανατρέποντας την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση για το αδίκημα της κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ερμηνεύτρια παραδοσιακών και δημοτικών τραγουδιών δεν βρέθηκε στη δικαστική αίθουσα, ωστόσο εκπροσωπήθηκε από συνήγορο, η οποία ανέφερε στο δικαστήριο πως η οφειλή συνολικού ύψους 6.500 ευρώ έχει εξοφληθεί πριν καν την πρωτόδικη καταδίκη της. Όπως έγινε γνωστό στο δικαστήριο από τα έγγραφα της δικογραφίας, αν και υπήρχε εξόφληση προέκυψε ότι το ρολόι είχε παραβιαστεί και μάλιστα, η δουλειά χαρακτηρίστηκε επαγγελματική. Μάλιστα, η ίδια ήταν παρούσα κατά τον έλεγχο και υπέγραψε την επίμαχη παράβαση, δίχως ωστόσο να παραδεχθεί ότι το έκανε η ίδια.

ADVERTISING

Σε μία έντονη κριτική προχώρησε κατά τη σύντομη αγόρευσή του, ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος δήλωσε υποχρεωμένος να μην ζητήσει την καταδίκη της Έφης Θώδη λόγω του νέου Ποινικού Κώδικα. «Δεν μου αρέσει αυτή η τακτική συμπολιτών μου, που νομίζουν ότι είναι πιο έξυπνοι από τους υπόλοιπους. Ωστόσο, ο νέος Ποινικός Κώδικας ορίζει πως εφόσον ο παθών έχει αποζημιωθεί πριν την ολοκλήρωση του πρώτου βαθμού, ο κατηγορούμενος απαλλάσσεται και μένει ατιμώρητος. Αυτό προκύπτει και στην περίπτωσή μας και θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νέος νόμος ως ευμενέστερος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο εισαγγελικός λειτουργός.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα η Έφη Θώδη είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή, εν'ω της είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, καθώς επιδίωξε να άρει ή να μειώσει τις συνέπειες της πράξης της. Τότε, η συνήγορός της είχε υποστηρίξει ότι πράγματι έγινε παραβίαση και χρεώθηκε σε εκείνη που είναι η ιδιοκτήτρια του σπιτιού η κοπή του ρεύματος, όμως η τραγουδίστρια έλειπε εκείνο το διάστημα από την οικίας της, μιας και βρισκόταν στο εξωτερικό, για επαγγελματικούς λόγους.

SHARE:

24Media Network