Ρουμανέας: Θα υπάρξει νέα παράταση στο κτηματολόγιο

Ρουμανέας: Θα υπάρξει νέα παράταση στο κτηματολόγιο
Στιγμιότυπο από το γραφείο κτηματογράφησης στο Γαλάτσι Eurokinissi

Ο πολιτικός μηχανικός, Παναγιώτης Ρουμανέας, μίλησε στο News 24/7 στους 88,6 για τα προβλήματα και τις ιδιαίτερες περιπτώσεις στο κτηματολόγιο και παρά όπως είπε το ενδιαφέρον του κόσμου εκτίμησε ότι θα υπάρξει νέα παράταση δηλώσεων.

Κι άλλες παρατάσεις για το κτηματολόγιο βλέπει ο πολιτικός μηχανικός, Παναγιώτης Ρουμανέας, πέρα από την εξάμηνη που ήδη δόθηκε.

Όπως είπε στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στις πόλεις όπου υπήρχαν συμβόλαια για τις περιουσίες και ο εντοπισμός τους ήταν εύκολος, αλλά στην επαρχία όπου τα συμβόλαια ήταν ανύπαρκτα σε πολλές περιπτώσεις και οι κληρονομιές ήταν άτυπες. Διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτή η δυσκολία δεν υπάρχει στα χωριά ή στα κτήματα που είναι περιφραγμένα αλλά σε εκτάσεις που βρίσκονται δίπλα-δίπλα έχουν κοινή καλλιέργεια και διαφορετικούς ιδιοκτήτες.

Εξήγησε λοιπόν πώς όταν δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας θα χρειαστεί ο ενδιαφερόμενος να απευθυνθεί σε τοπογράφο και συμβολαιογράφο και τόνισε ότι το κτηματολόγιο είναι κατοχύρωση της ιδιοκτησίας και δεν σχετίζεται με τον ΕΝΦΙΑ.

“Μόνο Ελλάδα και Αλβανία δεν είχαν κτηματολόγιο” σημείωσε ο κ. Ρουμανέας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα