Σαλαμίνα: Μεγάλη αγωνία για τη φάλαινα – “Εξακολουθεί να υποφέρει”

Σαλαμίνα: Μεγάλη αγωνία για τη φάλαινα – “Εξακολουθεί να υποφέρει”

Δύσκολες ώρες για τη φάλαινα που προσάραξε εκ νέου, αυτή τη φορά στα Σελήνια Σαλαμίνας. Πώς περιγράφουν την κατάστασή της στο NEWS 24/7 ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, καθώς και ο επικεφαλής της Εθελοντικής ομάδας "Lifeguard Hellas", Σπύρος Μητριτσάκης.

Σε δύσκολη κατάσταση παραμένει η φάλαινα που βρέθηκε τραυματισμένη την Παρασκευή στην παραλία ΕΔΕΜ του Παλαιού Φαλήρου.

Υπενθυμίζεται πως, ο “ζιφιός”, είχε οδηγηθεί χθες βράδυ σε ανοικτή θάλασσα (περίπου στα δύο μίλια) για να κολυμπήσει, καθώς έδειχνε να ανταποκρίνεται καλύτερα στη φαρμακευτική αγωγή που του είχε χορηγηθεί, ωστόσο, το πρωί του Σαββάτου προσάραξε εκ νέου, αυτή τη φορά κοντά στην παραλία Σελήνια Σαλαμίνας, χωρίς να έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Όπως ανέφερε η ομάδα Διάσωσης “ΑΡΙΩΝ”, ειδοποιήθηκε άμεσα το τοπικό λιμεναρχείο και η κτηνιατρική σχολή του ΑΠΘ και ήδη παρέχεται εκ νέου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Στην επιχείρηση συνδράμει ομάδα δυτών των ΟΥΚ, ενώ στο σημείο έχει σπεύσει και η Εθελοντική ομάδα “Lifeguard Hellas”.

“Δεν είναι καλή η κατάστασή της”

Το NEWS 24/7 επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Αμυρά που βρίσκεται στην περιοχή της Σαλαμίνας, περιγράφοντας την κατάσταση του τραυματισμένου και ταλαιπωρημένου θηλαστικού.

Δυστυχώς δεν είναι καλή η κατάσταση της φάλαινας. Εξακολουθεί να υποφέρει. Οι γιατροί και συγκεκριμένα δύο ειδικευμένοι κτηνίατροι που βρίσκονται εδώ τού χορήγησαν φαρμακευτική αγωγή για να το συνεφέρουν. Το κρατάμε στην επιφάνεια αυτή τη στιγμή. Χθες το πήγαμε στα δύο μίλια γιατί έδειξε ότι είχε ανταποκριθεί στη φαρμακευτική αγωγή. Έπρεπε να το οδηγήσουμε στα βαθιά αφού έδειχνε ότι μπορούσε να κολυμπήσει. Το ότι βρέθηκε στη Σαλαμίνα, δυστυχώς, δεν ήταν καλό σημάδι”.

“Έχει σπασμένο σαγόνι – Δεν ανοίγει το ένα του μάτι”

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Εθελοντικής ομάδας “Lifeguard Hellas”, Σπύρος Μητριτσάκης ανέφερε στο NEWS 24/7:

“Είναι ταλαιπωρημένο το θηλαστικό. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι ήταν αφυδατωμένο. Έχει λευκοπενία και είναι ταλαιπωρημένα κάποια όργανά του και συγκεκριμένα το συκώτι και τα νεφρά. Δεν είναι χτυπημένο με μηχανικό τρόπο, από προπέλα για παράδειγμα, αλλά πιθανότατα έχει κάποια ασθένεια και φαίνεται ότι χτύπησε σε κάποιο βράχο διότι έχει σπασμένο σαγόνι. Του έχει γίνει ένεση με κοκτέιλ φαρμάκων. Δείχνει να ανταποκρίνεται περισσότερο από χθες, σηκώνει την ουρά του, πράγμα που χθες δεν έκανε. Ωστόσο, το ένα του μάτι δεν ανοίγει”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα