Σαρηγιάννης: "Είναι δύσκολο να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου"

Μαθητές σε σχολείο εν μέσω πανδημίας
Μαθητές σε σχολείο εν μέσω πανδημίας AP

Όλα όσα δήλωσε ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, για την αποκλιμάκωση των ΜΕΘ και το άνοιγμα των σχολείων.

Γα την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην χώρα μας, τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΜΕΘ, αλλά και για το άνοιγμα των σχολείων μίλησε ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο καθηγητής εξέφρασε έντονα την ανησυχία του για το κυβερνητικό πλάνο του ανοίγματος των σχολείων στις 11/1, μέσα από την τηλεόραση του OPEN, τονίζοντας ότι μια τέτοια κίνηση θεωρείται επισφαλής.

"Είναι δύσκολο να ανοίξουν ασφαλώς τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου. Το άνοιγμα-κλείσιμο σχολείων έπρεπε να είχε γίνει τον Οκτώβριο. Θα ήμασταν καλύτερα τώρα. Πρέπει να περιμένουμε Τρίτη, Τετάρτη τα δεδομένα των Χριστουγέννων. Θα έχουμε αρκετά στοιχεία την Πέμπτη για να κάνουμε πρόβλεψη και για την εικόνα της Πρωτοχρονιάς", είπε χαρακτηριστικά.

Ενώ για την αποκλιμάκωση των ΜΕΘ τόνισε: "Στα κρούσματα, η αποκλιμάκωση έχει αρχίσει κι αυτή να μειώνεται. Κάτι που σημαίνει ότι ο κόσμος πραγματικά χαλάρωσε. Καλώς λοιπόν η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα. Αν το αφήναμε να προχωρήσει, θα είχαμε αντιστροφή πορείας και δεν έχουμε πολυτέλεια να συμβεί αυτό στις ΜΕΘ. Μάλλον έδρασαν προληπτικά. Καλά έκαναν και πήραν το μέτρο".

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σχολεία, Κορονοϊός, Covid-19, Lockdown, Νέα μέτρα, Open, Τηλεόραση, Πρωτοχρονιά, Χριστούγεννα
SHARE:

24Media Network