Σαρηγιάννης: Πάνω από 300.000 τα ενεργά κρούσματα – Η ατάκα για τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ και την… άνοια

Σαρηγιάννης: Πάνω από 300.000 τα ενεργά κρούσματα – Η ατάκα για τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ και την… άνοια
Κόσμος στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Κορύφωση της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας εκτίμησε ο καθηγητής για τις επόμενες ημέρες. Τι είπε για την εβδομαδιαία έκθεση των κρουσμάτων.

Για πάνω από 300.000 ενεργά κρούσματα κορονοϊού στη χώρα έκανε λόγο ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης προσπαθώντας να δώσει μία πιο σαφή εικόνα από αυτή της χθεσινής εβδομαδιαίας έκθεσης των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ, την οποία μάλιστα δεν παρέλειψε να σχολιάσει.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε στην πολυπλοκότητα των στοιχείων που παρατέθηκαν, αλλά και στο γεγονός ότι η αναγωγή των στοιχείων ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμού έγινε χωρίς να αναφερθεί ποιος είναι αυτός ο πληθυσμός.

Συγκεκριμένα, είπε: “Είναι ενδιαφέρον να δούμε πόσος είναι ο πληθυσμός της χώρας. Όπως έγραψε κάποιος φίλος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της άνοιας γιατί θα κάνουμε πνευματικές ασκήσεις. Είναι ενδιαφέρον…”

Από εκεί και πέρα, ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε ως τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται περίπου στα 315.000, σημειώνοντας ότι η διασπορά στην κοινότητα θα φτάσει στην κορύφωσή της προς το τέλος αυτή της εβδομάδας. Την ίδια ώρα, ωστόσο, “η κορύφωση έχει ήδη σημειωθεί σε τουριστικές περιοχές όπως Μύκονος, Πάρος, Σαντορίνη αλλά και στις τρεις από τις τέσσερις περιφέρειες, με εξαίρεση το Ηράκλειο όπου συνεχίζεται η αύξηση”.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, “καλύτερη θα είναι η κατάσταση τον Αύγουστο ειδικά, από τις 12 και μετά όπως ανέφερε ο καθηγητής, αλλά θα εξαρτηθεί από το πως θα διαχειριστούμε τις τουριστικές ροές από χώρες όπως Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία ,Γερμανία όπου εκεί η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα