Σχέδιο Πυθεία: Αθώος ο Μιχάλης Καρχιμάκης

Σχέδιο Πυθεία: Αθώος ο Μιχάλης Καρχιμάκης
Μιχάλης Καρχιμάκης Eurokinissi

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την απαλλαγή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Μιχ. Καρχιμάκη, αναφορικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών και του σχεδίου «Πυθείας». Ο ίδιος απολογούμενος αρνήθηκε κάθε κατηγορία.

Αθώος με ομόφωνη κρίση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, κρίθηκε ο πρώην υπουργός Μιχ. Καρχιμάκης, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών και του σχεδίου «Πυθείας».

Τακτικοί δικαστές και ένορκοι έκριναν πως ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ δεν είχε τελέσει το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση μυστικών πολιτείας. Σύμφωνα με την κατηγορία, ο Μιχ. Καρχιμάκης είχε καταθέσει το 2006 στη Βουλή μία ερώτηση για τα ελικόπτερα ΣΙΝΟΥΚ, στην οποία φέρεται να περιλαμβάνονταν στοιχεία από απόρρητο έγγραφο.

Εισαγγελέας: «Δεν αποδεικνύεται»

Απαλλακτική ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποία υποστήριξε πως στοιχειοθετείτο η νομοτυπική μορφή του αδικήματος. «Ποιο είναι το κρατικό μυστικό όταν ο αρμόδιος υπουργός απαντά στον κ. Καρχιμάκη αναλυτικά; Δεν αποδεικνύεται ότι εξώθησε άλλον να του χορηγήσει τα στοιχεία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός.

Νωρίτερα, ο πρώην υπουργός είχε αρνηθεί την κατηγορία απολογούμενος, υποστηρίζοντας πως ο ίδιος λειτούργησε «θεσμικά με γνώμονα το εθνικό συμφέρον», ενώ τόνισε πως ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, είχε απαντήσει στην επίμαχη ερώτηση χωρίς να τίθεται ζήτημα απορρήτου. Στο πλευρό του βρέθηκε ο επίσης πρώην υπουργός, Μιχάλης Ρέππας, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης. Ανάμεσα σε άλλα, επεσήμανε ότι ο Μιχάλης Καρχιμάκης είχε γίνει στόχος, επειδή όπως είπε, τον φοβόντουσαν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα