Σε εξέλιξη δασικές φωτιές σε Χίο και Σάμο

Πυροσβεστικό σώμα
Πυροσβεστικό σώμα EUROKINISSI

Η φωτιά στη Χίο έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση, μακριά από κατοικημένη περιοχή και σε δύσβατο σημείο-Στην Σάμο έχει ξεσπάσει επίσης σε δασική έκταση χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση που δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή και εντοπίζεται σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Ανάβατος Χίου.

Στο σημείο έχουν κινητοποιηθεί άμεσα και επιχειρούν 27 άντρες της Πυροσβεστικής με 10 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ τους πυροσβέστες συνδράμουν και εθελοντές.

Την ίδια ώρα έχει ξεσπάσει φωτιά σε δασική και αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Παγώνδας Σάμου, επίσης δίχως να απειλείται κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα και συνδράμουν 4 οχήματα ΟΤΑ και εθελοντές.

Για την Σάμο έχει δοθεί ήδη εντολή να βρίσκονται σε ετοιμότητα τα πληρώματα δύο Canadair αν χρειαστεί να μεταβούν για ρίψεις νερού από αέρος, ενώ για την Χίο οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής βλέπουν ότι κινείται προς την παλιά καμένη έκταση το μέτωπο της φωτιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν αναφορές στις Αρχές του νησιού για θερμές αγροτικές εργασίες που γινόνταν σε αυτά τα δύο σημεία και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και προσαγωγές για εξέταση υπόπτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πυροσβεστική, Φωτιά
SHARE:

24Media Network