Σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα: Πού σημειώνονται καθυστερήσεις

Σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα: Πού σημειώνονται καθυστερήσεις
Αυξημένη κίνηση στα διόδια των Αφιδνών Eurokinissi

Επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα με την κίνηση να είναι αυξημένη στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα. Σε επιφυλακή η Τροχαία.

Συνεχίζεται η επάνοδος των εκδρομέων του Πάσχα στην Αττική με την κίνηση στα εθνικά οδικά δίκτυα να είναι ιδιαίτερα αυξημένη, σύμφωνα με την Τροχαία.

Προβλήματα παρατηρούνται στην Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα και συγκεκριμένα στα διόδια του Ισθμού όπου υπάρχει αρκετή ανάσχεση καθώς και στην διόδια της Ελευσίνας.

Αντίθετα καλύτερη είναι η εικόνα στην Αθηνών-Λαμίας όπου και υπάρχει μικρή ανάσχεση στα διόδια των Αφιδνών.

Από τις 6 το πρωί σήμερα, μέχρι τις 6 το απόγευμα, έχουν επιστρέψει στην Αττική συνολικά 75.444 αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα 41.958 αυτοκίνητα πέρασαν από την Αθηνών- Κορίνθου και 33.486 από την Αθηνών – Λαμίας.

Aπό τις 12:00 έως τις 22:00 ισχύει για το ρεύμα εισόδου απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ενώ την Τρίτη (26/4) η απαγόρευση θα ισχύει από τις 11:00 έως τις 23:00.

Τέλος, η Τροχαία σε ανακοίνωση της επισημαίνει ότι η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, περιστατικών ή άλλων αναγκών και απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Τις επόμενες ώρες ωστόσο αναμένεται αυξημένη ροή οχημάτων στα εθνικά οδικά δίκτυα της χώρας αλλά και στις εισόδους της πόλης καθώς η έξοδος για το φετινό Πάσχα ήταν μεγαλύτερη και από αυτή του 2019.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Με καθυστερήσεις η επιστροφή και στη Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη είναι επιστροφή των εκδρομέων στη Θεσσαλονίκη. Εξαιτίας της αυξημένης κυκλοφορίας των οχημάτων, ανά διαστήματα ανοίγουν οι μπάρες στα διόδια των Μαλγάρων προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση, καθώς η κίνηση είναι πολύ αυξημένη.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στα διόδια της Ασπροβάλτας, όπου έχει σχηματιστεί ουρά από οχήματα τα οποία επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη, μετά από ολιγοήμερες διακοπές. Οι μπάρες στα διόδια και σε αυτήν την περίπτωση παραμένουν σηκωμένες, κατά διαστήματα, για “ξεμπλοκάρισμα” της κυκλοφορίας.

Η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών διεξάγεται ομαλά και στα δύο ρεύματα.

Όπως αναφέρει το thestival, από την Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα πέρασαν από τα διόδια των Μαλγάρων, στο ρεύμα εξόδου από την πόλη περίπου 43.800 οχήματα.

Συνολικά, εκτός Θεσσαλονίκης κατευθύνθηκαν περισσότερα από 100.000 οχήματα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα