Σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα – Θετικός στον κορονοϊό φιλοξενούμενος

Σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα – Θετικός στον κορονοϊό φιλοξενούμενος
Καρέ μέσα στην παλαιά δομή της Μαλακάσας Eurokinissi

Η απόφαση να τεθεί σε πλήρη υγειονομικό ποκλεισμό η δομή ελήφθη μετά την επιβεβαίωση κρούσματος κορονοϊού σε φιλοξενούμενο άνδρα.

Σε καραντίνα τέθηκε με απόφαση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και η δομή φιλοξενίας μεταναστών στην Μαλακάσα, μετά από τον εντοπισμό θετικού κρούσματος κορωνοϊού.

Πρόκειται για έναν 53χρονο Αφγανό που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας ενώ ήδη ελέγχονται τα υπόλοιπα 5 μέλη της οικογένειας αλλά και οι υπόλοιποι φιλοξενούμενοι μετανάστες και το προσωπικό της δομής.

Ο χώρος σφραγίστηκε και ενισχύθηκε και η περίφραξη αν και στην συγκεκριμένη δομή που διαβούν περίπου 1.780 μετανάστες στην συντριπτική τους πλειονότητα Αφγανοί, δεν έχουν σημειωθεί επεισόδια. Μάλιστα, η συγκεκριμένη οικογένεια δεν έβγαινε έξω οπότε το θετικό είναι ότι δεν υπάρχει και κίνδυνος διασποράς εκτός δομής. Στο σημείο υπάρχει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Στη Ριτσώνα όπου διαβιούν περίπου 2.600 μετανάστες από διάφορες αραβικές χώρες αλλά και της υποσαχάριας Αφρικής η καραντίνα παραμένει και φαίνεται να έχουν ηρεμήσει και τα πνεύματα σε σχέση με τις εντάσεις που σημειώθηκαν στην αρχή, από μερίδα μεταναστών από αφρικανικές χώρες οι οποίοι θεώρησαν ότι τα δείγματα τους βγήκαν θετικά στον κορωνοϊό λόγω ρατσισμού και όχι γιατί πράγματι είχαν κολλήσει. Τελικά όταν πείστηκαν για την πραγματικότητα αποκαταστάθηκε και η ηρεμία.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα το δημιούργησε μία παρέα 10 νεαρών από αραβικές χώρες που δεν έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, οι οποίο λόγω του ότι είναι τοξικομανείς θέλουν να βγουν έξω προφανώς για να βρουν τη δόση τους και έχουν αποπειραθεί τουλάχιστον δύο φορές να το σκάσουν, όμως έχουν εντοπιστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις και έχουν μεταφερθεί πάλι πίσω στη δομή.

Μέχρι στιγμής, στην Μαλακάσα, είναι η δεύτερη δομή μεταναστών στη χώρα που έχει εντοπιστεί κρούσμα κορωνοϊού και τίθεται σε καραντίνα, καθ’ εφαρμογή του σχεδιασμού που έχουν εκπονήσει οι Αρχές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα