Σε κλίμα οδύνης οι κηδείες των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη

Σε κλίμα οδύνης οι κηδείες των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη
Στιγμιότυπο από την κηδεία του 28χρονου Σωτήρη, που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν σήμερα τους αγαπημένους τους ανθρώπους, που έχασαν τη ζώη τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Εκατοντάδες συγγενείς, φίλοι των θυμάτων, καθώς και απλοί πολίτες είπαν το “τελευταίο αντίο” σε νεκρούς του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, καθώς σε διάφορα σημεία της χώρας πραγματοποιήθηκε η τελετή της κηδείας.

Σε κλίμα οδύνης, κηδεύτηκε το πρωί του Σαββάτου (4/3) στον ιερό ναό Πέτρου και Παύλου στα Γιαννιτσά η 23χρονη Ιφιγένεια Μήτσκα η οποία έχασε τη ζωή της όπως δεκάδες νέοι και νέες στη μοιραία αμαξοστοιχία, ύστερα από την σφοδρή σύγκρουσή της με τον εμπορικό συρμό, έξω από τα Τέμπη.

Η άτυχη Ιφιγένεια επέβαινε στο βαγόνι 3 και επέστρεφε από το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας με τον σύντροφό της. Δεν έφτασε ποτέ στους αγαπημένους της. Απαρηγόρητοι η οικογένεια, συγγενείς, φίλοι και κάτοικοι των Γιαννιτσών την έραναν με λευκά ροδοπέταλα ενώ έα λευκό μπαλόνι με μια κορδέλα έφυγε ψηλά στον ουρανό κατά τη διάρκεια του τελευταίου αποχαιρετισμού της 23χρονης.

Στιγμιότυπο από την κηδεία της 23χρονης Ιφιγένειας στα Γιαννιτσά ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Ιφιγένειας, Στέλιος Σούρλας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι “σήμερα είναι μία πολύ δύσκολη στιγμή για την οικογένεια”, λέγοντας ότι “ξεχειλίζει η θλίψη και η οργή“.

Βαθιά θλίψη και στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Κορδελιό όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία για τον 67χρονο Γιώργο Κυριακίδη. “Συγκλονισμένοι είμαστε. Όλοι για όλους όχι μόνο για το Γιώργο” δήλωσε ένας από τους φίλους του άτυχου 67χρονου.

Σύμφωνα με το thestival.gr, ο 67χρονος αν και συνήθιζε να παίρνει το αεροπλάνο για τη συγκεκριμένη διαδρομή, τελευταία στιγμή έκλεισε εισιτήριο ηλεκτρονικά για να ταξιδέψει με το μοιραίο τρένο.

Στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη, συγγενείς, φίλοι, πλήθος κόσμου είπαν το τελευταίο αντίο στον 28χρονο Σωτήρη Καραγεωργίου, ο οποίος είχε ταξιδέψει στην Αθήνα με τον φίλο του, Δημήτρη.

Ο 28χρονος Σωτήρης Καραγεωργίου με καταγωγή από την Ημαθία, ζούσε τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας είχε ταξιδέψει στην Αθήνα. “Είχαν πάει με τις κοπέλες τους και τους περιμέναμε να επιστρέψουν” είχε πει ο πατέρας του φίλου του, Παύλος. Η αγωνία για την οικογένεια του Δημήτρη δεν έχει τελειώσει, αφού η σορός του, ακόμη δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Στιγμιότυπο από την κηδεία του 28χρονου Σωτήρη στη Θέρμη ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI

Στην εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης στον Τύρναβο αποχαιρέτησαν το πρωί του Σαββάτου (04/03) φίλοι και συγγενείς την 42χρονη Βάγια, η οποία έχασε την ζωή της στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Η Βάγια ήταν νοσηλεύτρια στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, και το Νοσηλευτικό και Ιατρικό Προσωπικό της Παθολογικής Κλινικής.

Με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Τυρνάβου, ως ελάχιστη ένδειξη πένθους και συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά μέχρι την ολοκλήρωση της τελετής, ενώ την ίδια ώρα τα καταστήματα εστίασης είχαν κλείσει τη μουσική.

Στιγμιότυπο από την κηδεία της 42χρονης Βάγιας στον Τύρναβο ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS

Σε βαθιά θλίψη βυθίστηκε και η πόλη της Κατερίνης μετά τον άδικο χαμό της 34χρονης Αθηνάς Κατσαρά, η οποία επέβαινε στο μοιραίο τρένο που συγκρούστηκε στα Τέμπη.

Η 34χρονη κηδεύτηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (03/03) στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Κατερίνης, ενώ ο σύζυγός της με τον οποίο ταξίδευαν μαζί νοσηλεύεται τραυματισμένος στο νοσοκομείο της Λάρισας. Η γυναίκα καθόταν στο 5ο βαγόνι, ωστόσο είχε πάει στο κυλικείο την ώρα που έγινε το μοιραίο.

Κηδεία της 34χρονης Αθηνάς που επέβαινε στο τρένο στα Τέμπη Konstantinos Tsakalidis/SOOC


Το μεσημέρι της Δευτέρας 6 Μαρτίου, συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στην 28χρονη, Ελπίδα Χούπα, στην Αταλάντη, που έχασε τη ζωή της στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Όπως έγινε γνωστό, την εξόδιο ακολουθία θα τελέσει ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κκ Συμεών στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην πόλη της Αταλάντης.

Σημειώνεται ότι συγγενείς των θυμάτων συνεχίζουν να προσέρχονται για να παραλάβουν τις σορούς των αγαπημένων τους στο Νοσοκομείο Λάρισας.

Η ανατομία της τραγωδίας στα Τέμπη σε 5′

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα