Σε λιμάνι της Αττικής θα καταπλεύσουν 30 σκάφη αναψυχής από τη Γαλλία

Λιμάνι Πειραιά
Λιμάνι Πειραιά EUROKINISSI

Τα σκάφη είχαν ξεκινήσει από τη Γαλλία με προορισμό την Ελλάδα, αλλά δεν μπορούσαν έως τώρα να προσεγγίσουν κάποιο ελληνικό λιμάνι, λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Σε λιμάνι της Αττικής, που αναμένεται να γίνει γνωστό πιθανότατα αύριο, Παρασκευή (03/4) θα μπορέσουν να καταπλεύσουν τις επόμενες ώρες τα 30 περίπου νεότευκτα σκάφη αναψυχής, που είχαν ξεκινήσει από την βορειοδυτική Γαλλία με προορισμό την Ελλάδα, αλλά δεν μπορούσαν έως τώρα να προσεγγίσουν κάποιο ελληνικό λιμάνι λόγω των περιοριστών μέτρων για την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης για το θέμα είχε επικοινωνία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ όπου δόθηκε το "πράσινο φως" τα σκάφη αυτά να μπορέσουν να προσεγγίσουν σε ένα συγκεκριμένο λιμάνι της Αττικής καθώς η παραμονή τους εκτός λιμένα για περαιτέρω χρονικό διάστημα, λόγω απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών, συνιστά κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια των πληρωμάτων αλλά και των σκαφών. Για όσο διάστημα υπάρχουν τα περιοριστικά μέτρα τα πληρώματα των σκαφών αυτών θα είναι σε καραντίνα μέσα στα σκάφη.

ADVERTISING

Σύμφωνα με πληροφορίες τα σκάφη αυτά παραγγέλθηκαν το 2018 και χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Γαλλία
SHARE:

24Media Network