Σεισμός στη Λέσβο: Σε εφαρμογή το σχέδιο "Εγκέλαδος"- Αυτοψία τη Δευτέρα σε κτίρια

Σεισμός στη Λέσβο
Σεισμός στη Λέσβο [email protected]ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΒΕΡΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, αύριο Δευτέρα (9/1) θα πραγματοποιηθεί αυτοψία στα κτίρια που υπέστησαν ζημιές από κλιμάκιο μηχανικών ενώ τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν με απόφαση του δημάρχου Δυτικής Λέσβου.

Ομαλά εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία μέχρι και το πρωί της Κυριακής (8/1) με το φαινόμενο που ξεκίνησε τα χαράματα του Σαββάτου (7/1) να εκτονώνεται με πολλούς μετασεισμούς, όχι μεγαλύτερους των 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Από το πρωί στον ορεινό όγκο του Λεπετύμνου στη βόρεια Λέσβο βρίσκονται, προκειμένου να εξετάσουν τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής της σεισμικής διεργασίας, ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμης Λέκκας, όπως και ο καθηγητής Νίκος Ζούρος από την ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωμορφολογίας και Περιβαλλοντικής Γεωλογίας του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

ADVERTISING

Σε εγρήγορση είναι και ο κρατικός μηχανισμός με τις τοπικές αρχές να έχουν θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο "Εγκέλαδος".

Αύριο, Δευτέρα (9/1), κλιμάκιο μηχανικών από την Αθήνα θα επισκεφτεί το νησί προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία στα κτίρια όπου έχουν αναφερθεί ζημιές, ιδιωτικά και δημόσια.

Τέλος, με απόφαση του δημάρχου Δυτικής Λέσβου αύριο Δευτέρα (9/1) δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία, προκειμένου να ελεγχθούν στο σύνολό τους για τυχόν ζημιές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σεισμός
SHARE:

24Media Network