Σεισμός στην Κρήτη: Κατέρρευσε ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου στον Ξηρόκαμπο

Σεισμός στην Κρήτη: Κατέρρευσε ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου στον Ξηρόκαμπο
Μετεωκρήτες, sitia on-line

Ο ισχυρός σεισμός έντασης 6,3 Ρίχτερ κατέστρεψε ολοσχερώς τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στον Ξηρόκαμπο Σητείας.

Ο πολύ ισχυρός σεισμός που ταρακούνησε ολόκληρη την Κρήτη ξεκινάει και αφήνει το αποτύπωμα του στην περιοχή που βρέθηκε πιο κοντά από κάθε άλλη του νησιού και αναφερόμαστε σε εκείνη της Σητείας. 

Όπως βλέπετε από την φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στην ομάδα “Μετεωκρήτες” και στο Flashnews, ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου στον Ξηρόκαμπο Σητείας καταστράφηκε ολοσχερώς με αποτέλεσμα να καταρρεύσει.

Μετεωκρήτες, sitia on-line

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους ή τραυματίες, μετά τον ισχυρό σεισμό.

Έχουν σημειωθεί υλικές ζημιές και μια μικρή κατολίσθηση στην περιοχή. Κατολισθήσεις βράχων έχουν σημειωθεί και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού. Ευτυχώς, έως τώρα δεν έχουν αναφερθεί τυχόν θύματα, ούτε σε ΕΚΑΒ, ούτε σε Αστυνομία και Πυροσβεστική.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο 30 χιλιόμετρα ανατολικά της Ζάκρου, και το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 8,2 χιλιόμετρα. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κρήτης, ενώ ο κόσμος πετάχτηκε από τα σπίτια του – ειδικά στο Ηράκλειο, καθώς μόλις πριν δύο εβδομάδες στην περιοχή είχε χτυπήσει ένας ακόμα σεισμός με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα