Σίφνος: Άρρωστο νεογέννητο κινδύνευσε – Δεν υπήρχε παιδίατρος στο νησί

Σίφνος: Άρρωστο νεογέννητο κινδύνευσε – Δεν υπήρχε παιδίατρος στο νησί

Οι γονείς και η γιατρός του νησιού συναίνεσαν, για να φύγει το παιδί χωρίς την παρουσία γιατρού, στο ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο πήγε να σώσει το άρρωστο βρέφος.

Αντιμέτωποι με τις ελλείψεις είναι οι κάτοικοι των νησιών της Επικράτειας.

Στη Σίφνο ένα βρέφος μόλις 40 ημερών χρειάστηκε να μεταφερθεί στην Αθήνα, καθώς στο νησί δεν υπάρχει παιδίατρος, παρότι ζουν εκεί 500 παιδιά.

Η κακοκαιρία κρατά συχνά τα πλωτά μέσα δεμένα και έτσι οι νησιώτες ζουν με την αγωνία μην κινδυνεύσει η ζωή τους, αλλά και η ζωή των παιδιών τους.

Ο Ζαννής Κοντονάσιος, ο οποίος έχει 4 παιδιά, κράτησε για ώρες το αγγελούδι του στα χέρια του, περιμένοντας να μάθει πως και πότε θα φτάσει τελικά το μωρό, το οποίο είχε βρογχιολίτιδα, στην Αθήνα.

Οι γονείς με το βρέφος έφτασαν στο Περιφερειακό Ιατρείο Σίφνου, όπου υπάρχει μόνο μια αγροτική γιατρός, καθώς ο δεύτερος ήταν σε άδεια. Η μεταφορά του παιδιού με πλωτό σκάφος του ΕΚΑΒ στη Μήλο, για να ακολουθήσει αεροδιακομιδή στην Αθήνα, δεν μπορούσε να γίνει λόγω καιρού, ενώ δεν υπήρχε άμεση διαθεσιμότητα πτητικού μέσου. Τελικά, το παιδί μεταφέρθηκε στην Αθήνα με ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού.

Οι γονείς και η γιατρός του νησιού συναίνεσαν, για να φύγει το παιδί χωρίς την παρουσία γιατρού, στο ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο πήγε να σώσει το άρρωστο βρέφος, όμως υπο κανονικές συνθήκες δεν συμμετέχει σε αεροδιακομιδές.

«Εμείς θέλουμε να πιέσουμε και να διεκδικήσουμε στο νησί μας να διαθέτει μια σοβαρή ιατρική περίθαλψη και να μη ζήσει άλλος γονιός αυτό που ζήσαμε εμείς», δηλώνει ο Ζαννής Κοντονάσιος 

«Υπάρχουν πάνω από 500 παιδιά στο νησί. Δεν είναι υπερβολικό το νούμερο, δεν υπάρχει μόνιμα παιδίατρος και είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση», δήλωσε η Δήμαρχος του νησιού σχετικά με την κατάσταση.

Το παιδί πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Παίδων. Αύριο, θα μεταβεί στη Σίφνο για 4 μέρες παιδίατρος από το Τζάνειο νοσοκομείο και για 10 μέρες αγροτικός γιατρός από τη Μύκονο. Αυτή τη στιγμή τρέχει προκήρυξη για την κάλυψη θέσης παιδίατρου στο νησί, όμως, δυστυχώς, όπως συνέβη και σε παλιότερη, κανείς δεν δηλώνει πως ενδιαφέρεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα